Urfa’da Kültür Sanat Festivali Yapma Çalışmaları Başladı

İş adamları Dr. Mehmet Cerah Kıran ve Kemal Süt’ün destek verdiği projenin tanıtımı ve gazeteciler ile paylaşımı için Şanlıurfa’ya gelen sanatçı Ekrem Arpak, Ayşegül Zayim, Sedat Kıran ve Urfalı sanatçı Memocan’la birlikte yapmayı düşündükleri festival ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayıp, fikir alış verişinde bulundular.

Düzenlenen toplantıda bir açıklama yapan sanatçı Ekrem Arpak şunları söyledi: “Bu toprakların zenginliklerini anlatabilmek için böyle bir girişimde bulunduk. Biz buraya büyük bir heyecanla geldik. Bu bölgenin var olan güzelliklerini bu ekiple bu heyecanla, bu şevkle sizlerle paylaşma heyecanı içersindeyiz.

Bu projeyi iş adamlarımızın ve halkımızın da katkılarıyla büyük bir festival havasına dönüştürme gayreti içersinde olacağız. Mayıs veya Haziran ayında bir kültür festivali sonrasında gelenekselleşen uluslar arası bir festival haline dönüştürmek istiyoruz. Çok geniş perspektifte bir proje olarak düşünüyoruz.” Dedi.

Yapılacak olan projeye destek veren iş adamı, Dr. Mehmet Cerah Kıran’da şu görüşlere yer verdi: “Birçok kişi ile görüştükten sonra bu festivali yapmaya karar verdik. Biz nebze olsun insanları politikadan uzaklaştırmaya kültür ve sanatta yönlendirmek için böyle bir projeye karar verdik. Öncelikle bir klip daha sonra festival düşündüklerimizi en kısa zamanda yapacağız.” Dedi.

Kıbrıs’ta yaşantısını sürdüren, aslen Şanlıurfalı olan ve yılın sanatçısı seçilen Ayşegül Zayim’de yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Herkes işini gücünü bırakarak buraya geldik. Biz istedik ki buranın gençleri olarak Urfa’ya bir şeyler yapalım. Gençlerimiz terör, madde bağımlılığı ile değil sanatla, kültürle anılması için geldik.

Bizim buradaki gençlerimizi spor, kültür, bil, müziğe yönlendirmek. Yabancı turistleri buraya çekmek için bir şeyler yapmamız lazımdı. Bu toplantıyı düzenleme amacımız basın mensubu arkadaşların fikirlerini almaktır. Bu projeye destek veren iş adamlarımıza çok teşekkür ediyorum.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET ER