Suriyeli moda tasarımcısı gönüllü hizmet veriyor

Deyru'z Zor kentinde moda tasarımcısı olan Salih, ülkesindeki çatışmaların şiddetini artırması üzerine ailesiyle yaklaşık 2 yıl önce Türkiye'ye sığındı. Daha sonra Akçakale'deki Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'ne yerleşen Suriyeli kadın, kamp yönetimince hizmete sunulan dikiş atölyesinde gönüllü çalışmaya başladı.Beraberindeki kursiyerlerle Suriyelilere yöresel elbiseler diken Salih, bu sayede hemcinslerine tecrübelerini aktarma imkanı buluyor.
Salih, yaptığı açıklamada, savaş öncesinde Deyru'z Zor kentinde hem halk eğitim merkezinde görev yaptığını hem de kendisine ait iş yerinde Suriye'ye özgü tasarımlar üzerine çalıştığını ifade etti.İş yerlerinde eşi dahil 10 kişinin çalıştığını anlatan Salih, Akçakale'deki çadır kentte dikiş atölyesi açılacağını ilk duyduğunda çok mutlu olduğunu ve yönetimle görüşerek kendilerine yardımda bulunmak istediğini söylediğini belirtti.
Gönüllü çalıştığı dikiş atölyesinde Suriyelilere hizmet vermekten mutluluk duyduğunu dile getiren Salih, şunları kaydetti:"Sağ olsun çadır kent yönetimi, dikiş atölyesinin sorumluluğunu bana verdi. Burada ilk olarak Suriyeli kadınlara dikiş kursu açtık ve ardından başarılı olan 20 kişiyle üretime başladık. Çadır kentte yaşayan kadın ve çocuklara yönelik elbiseler dikip dağıtıyoruz. İmkanlarımız dahilinde kamp dışında kalan Suriyeliler için de üretim yapıyoruz. Bize böyle bir imkan tanıdığı için Türk yetkililerine çok teşekkür ediyorum."
"SAVAŞ BİTERSE KALDIĞIM YERDEN DEVAM ETMEK İSTİYORUM"
Tasarımcılığın hayatının önemli bir yerini işgal ettiğini vurgulayan Salih, bu işi yapmadan duramayacağını söyledi.Kendisine imkan tanınması durumunda bu işi profesyonel olarak gerçekleştirebileceğini ifade eden Salih, "Mesleğimi Türkiye'de sürdürmeyi çok istiyorum. Bir gün ülkemde savaş biter ve dönersem, kaldığım yerden devam etmeyi ve Suriyeli kadınlara faydalı olmayı amaçlıyorum" diye konuştu.