Nihat Çiftçi'ye yapılan saldırının detayları netleşiyor

Büyükşehir Belediye Başkanı NihatÇiftçi'ye yönelik düzenlenen saldırının detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. Şanlıurfa Valisi Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi'ye yönelik silahlı saldırının terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye yönelik silahlı saldırının terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Küçük, yaptığı açıklamada, Çiftçi'nin konvoyuna yapılan saldırının ardından güvenlik güçlerinin bölgede başlattığı çalışmaların sürdüğünü belirtti. Olay yerinde 33 boş kovan ve bir patlamamış el bombası bulunduğunu hatırlatan Küçük, "Saldırının terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirildiği kesinleşti. Zaten örgüt mensupları bu sabah telsiz konuşmalarında saldırıyı üstlendi. Olaydan sonraki değerlendirmemiz de bu yöndeydi. Saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü mensuplarının yakalanmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.
'MÜLKİ AMİRLERİN KORUNMASINA YÖNELİK CİDDİ TEDBİRLER ALDIK'
Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı,"Kendime yönelik suikast istihbaratları aldık, ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin konvoyunda yoktum.
Tedbirlerimizi artırmıştık. Siverek'te yaşanan saldırıyı duyar duymaz olay yerine intikal ettik. Bu tür saldırılara karşı mülki idari amirlerimizin korumalarına yönelik ciddi tedbirler aldık. Bu saldırıyı gerçekleştiren faillerin yakalanması için ise bölgede operasyonlarımız devam ediyor." diye konuştu.
Çiftçi'nin makam aracının bulunduğu konvoy, 28 Eylül'de, Siverek-Hilvan karayolunda uzun namlulu silahlarla çapraz ateşe tutulmuştu. Çiftçi ve beraberindekiler, saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.
YENİURFA -AA