Memur-Sen'a bağlı sendikalardan saldırıya kınama

Sendika binasında yapılan ortak basın açıklamasında, şiddetin her türlüsüne karşı oldukları vurgulandı. Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi ve Memur-Sen İl Temsilcisiİbrahim Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Siverek ilçesinde bir dizi açılış ve gezi programından sonra kent merkezine dönerken ilçe çıkışında makam aracının bulunduğu konvoya uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiğini hatırlattı.Coşkun,"Bu saldırıda herhangi bir can kaybının olmaması bizi sevindirmiştir. Düzenlenen saldırı sadece Başkanımız Nihat Çiftçi'ye değil, tüm Şanlıurfa'mıza demokrasiye, kardeşliğimize, birlik ve beraberliğimize yapılmıştır. Başkanımıza yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyor, başkanımız ve ekibine geçmiş olsun diliyoruz."dedi.
'Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çitçi'ye yapılan hayâsız saldırı sebebiyle son derece üzgünüz' diyen Coşkun, şunları kaydetti:"Memur-Sen Şanlıurfa Temsilciliği olarak bizler kime karşı ve kim tarafından işlenirse işlensin, şiddetin her türlüsünü reddeden ve onu bir insanlık suçu olarak değerlendiren bir anlayışa sahibiz. Ancak her şeyden önce söz konusu saldırının, herkesle ortak bir noktada anlaşabilen, ilimizin emanetini sırtında taşıyan son derece mütevazi Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi"ye karşı işlenmiş olması bizleri ayrıca üzmüştür.Memur-Sen Şanlıurfa Temsilciliği olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi'ye yapılan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, bir daha bu türlü olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz."
Düzenlenen basın açıklamasına, Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Faruk Günok, Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR SEN) Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Kılıç, çok sayıda sendika üyesi ve basın mensubu katıldı.
ŞAHBAN KILIÇ