Suriye'de patron Urfa'da işçi

Suriye'de 200 dönümlük tarlalarına pamuk ekerek gelir sağlayan Dakiy ailesinin 9 üyesi, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak geldikleri Şanlıurfa'da, pamuk tarlalarında çalışmaya başladı.
Suriye'nin Deyrizor kentinde yaşayan Dakiy ailesi, DAEŞ ile PYD arasındaki çatışmalardan kaçarak yaklaşık 5 ay önce Türkiye'ye sığındı. Yakınlarının desteğiyle Şanlıurfa'da bir eve yerleşen Suriyeli aile, pamuk toplayarak yaşamlarını sürdürüyor.
Hüseyin Dakiy, yaptığı açıklamada, savaştan önce kendilerinin de pamuk ektiklerini ve durumlarının o dönemde iyi olduğunu söyledi.
Ülkelerinde çocuklarının iyi bir hayat sürdüğünü anlatan Dakiy, "Deyrizor'da 200 dönüm tarlamız vardı, arazimize pamuk ekiyorduk. İşçi çalıştırıyorduk, maddi durumumuz çok iyiydi.
Şu anda çadırda yaşıyoruz ve aile boyu pamuk toplayarak para kazanmaya çalışıyoruz. Hayatta kaldığımız için Allah'a şükrediyoruz ama bu şekilde yaşamak çok zor" dedi.
Dakiy, günde ailece 300 kilogram pamuk toplayabildiklerini ve 75 lira civarında para kazandıklarını sözlerine ekledi.
Çocuklardan Sahiy Dakiy ise sabah güneş doğmadan tarlaya geldiklerini belirtti. Hayatında ilk kez pamuk toplandığını anlatan Dakiy, "Çok zor bir iş ama mecburuz. İnşallah ülkemize barış gelir ve eski günlere döneriz" şeklinde konuştu.