608 bin öğrenci ders başı yaptı !

Yaz tatilinin ardından Türkiye'de bulunan yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen, yeni eğitim-öğretim yılına başladı. Şanlıurfa'da 608 bin öğrenci de dün ders başı yaptı. Yılın ilk dersleri düzenlenen törenle start aldı. Haliliye ilçesi Hacı Eyyüp Koç İlkokulu'nda düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, ilçe belediye başkan yarımcıları, şube müdürleri, bürokratlar ile öğrenci ve velileri katıldı. Öte yandan törenin yapıldığı sırada öğrencileri sıcak hava etkiledi. Tören saygı duruşu ve istiklal marşı başladı. Daha sonra öğrenciler, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı.
'ÇOCUKLARIMIZ İÇİN NASIL BİR ÖĞRETMEN İSTİYORSAK ÖYLE ÇALIŞMALIYIZ'
Törenin açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, öğrencilere bir takım öğütler verdi. Şanlıurfa'da yapılan yatırımlara yönelik bilgi veren İlci,"2014-2015 eğitim ve öğretim yılında 220 okulu eğitim ve öğretime açmıştık. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında 15 pansiyon, 53 lojman, 7 spor salonu ve 2 tane çok amaçlı salon çocuklarımızın hizmetine kazandırıldı. 2015 yılı yatırım programı kapsamında ilimizde 75 okul temel eğitim programına 22 okulda devlet yatılı programı kapsamında programa alınmış 25 okulda ihaleye alınıp temel atma aşamasına geldi. Hangi eğitim sistemi içerisinde olursak olalım modelim öğretmen olduğunu unutmamız lazım. Çocuklarımız için nasıl bir öğretmen istiyorsak öyle çalışmalıyız. Bu vesileyle tüm öğretmen ve öğrencilerimizin eğitim ve öğretim yılını kutluyorum."dedi.
'EN ÇOK ATAMA URFA'YA YAPILDI'
Milli Eğitim Bakanı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, şunları kaydetti:"Şanlıurfa çok gelişmişi trafik yoğun olmuş bizde yoğun trafik nedeniyle geç kaldık sizleri sıcakta beklettiğim için özür dilerim, ben 20 yıl önce burada iki yıl öğretmenlik yaptım şimdi müsteşar olarak geldim Şanlıurfa çok değişmiş 2002'de 296 bin öğrenci varken bugün itibarıyla 608 bin öğrenci var. İki kat artmış o zaman derslik sayısı 4200 iken şuanda ise 16 bin derslik sayısı 4 kar artı. Geçen yıl 220 okulun açılışı yapılmış bu yıl ise 78 okulumuzu hizmete açacağız bu yıl Urfa'ya 4 bin 681 kişi öğretmen atandı Türkiye'de en çok Urfa'ya atama yapıldı."
ZEKİ ALTUNDAĞ