Elçi Konağı’na mavi bayrak ödülü verildi

2014 Nisan ayında konuklarına hizmet vermeye başlayan Elçi Konağı Butik Otel kısa zaman içersinde müşteri memnuniyeti, temizlik ve hijyen konusunda gösterdiği hassasiyet nedeniyle mavi bayrak, turkuaz işletme almaya hak kazandı.

Güler yüzlü personeli ile gelen konuklarına hizmet veren Elçi Konağı Butik Otel &Restoranta verilen mavi bayrak Şanlıurfa’da az sayıda konuk evinde bulunmakta, mutfak temizliği ve konuk evindeki hijyen ortamı nedeniyle Eyyubiye Belediyesi tarafından ödüllendirildi.

Elçi Konağı Butik Otel &Restoran İşletmecisi Aslı Rastgeldi verilen mavi bayrak ödülü ve konak ile ilgili gazetemize şu bilgileri verdi: “Elçi Konağı Butik Otel &Restoran 2014 Nisan ayından bu yana konuklarımıza hizmet veriyor. Deneyimli ve güler yüzlü personelimizle gelen misafirlere en iyi ve güzel hizmeti vermek için çalışıyoruz. Eyyubiye Belediyesi tarafından verilen bu ödülü almamızda en büyük etken güler yüzlü ve deneyimli personelimizindir. Konuklarımız evlerinde yedikleri güzel yemeklerin aynısını kendilerine ikram ediyoruz. Bu tertemiz ortamda tüm konuklarımızı ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Elçi Konağı Butik Otel &Restorantın Mavi Bayrak alması turizmde kalite, düzen ve satışı artıracak bir etkendir. Mavi bayrak temizlik ve hijyenin simgesidir. Bu tarih kokan Butik Otel &Restoranta tüm halkımızı davet ediyoruz. ” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

ELÇİ KONAĞI BUTİK OTEL &RESTORANTIN ÖZELLİKLERİ

Urfa'nın ilk butik oteli olan Elçi Konağı Butik Otel &Restoran, Tarih kokan 11 adet çift kişilik odası, 40 kişilik yemek salonu, 25 kişilik yemek ve toplantı salonu, 4 adet şark odası, Otel hizmetimizin yanında, zengin bir menüye sahip mutfağıylada şimdiden Urfa'nın iddialı restaurantlarından birisi olarak anılmaya başlandı. Diğer bütün işletmelerden farklı olarak, sürekli sunabilen mahalli yemekleri, özellikle Urfa'nın seçkin damak zevkine sahip insanlar tarafından büyük ilgi görüyor. Öyle ki, haftada birkaç gün gelip sürekli aynı yemeği talep eden müdavimleri var.

ELÇİ KONAĞI BUTİK OTEL &RESTORANIN TARİHİ

Şanlıurfa'nın en özellikli mimari, yapılarından birisi, On iki Havari Kilisesinin (Fırfırlı Cami) yanında bulunan ve bu kilisenin müştemilatı olarak inşa edilmiş olan Elçi Konağı, zaman içinde harabeye dönüşmüş halde iken, Avukat Ahmet Elçi ve eşi Nuran hanım tarafından satın alınmış ve yaklaşık sekiz yıl süren restorasyon çalışmaları sonucunda, orijinaline çok yakın olan bugünkü haline dönüştürülmüştür. Bu konağın yok olmak üzereyken Urfa'ya geri kazandırılmasında özellikle Nuran Elçi'nin memleketine, tarihine, kültürüne olan sevgisinin büyük payı vardır.

MEHMET ER