Tarımda profesyonelliğe doğru

Gap Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına OSİTODER Yön. Kur. Başkanı Müslüm Coşkun, dernek üyeleri, Eyyübiye Belediyesi Mimarlarından Mimar Zeynep Turan, Proje Koordinatörü İdris Kahraman, peyzaj mimarları ve diğer ilgililer katıldı.
Organik,Sürdürülebilir ve İyi Tarım Organizayonu Derneği ( OSİTODER) 'nin Karacadağ Kalkınma Ajansına, GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı (Kar Amacı Gütmeyen) kapsamında yapmış olduğu Şanlıurfa da Yetiştirilen Organik Tarımsal Ürünlerin, Ev Kadınlarınca İşlenmesi ve Tüketime Sunulması ve Organik Ürün Semt Pazarı (Eyyübiye Belediyesi ile ortaklaşa) hayata geçirilmesi ile ön görüşmelerin yapıldığı bildirildi.
Toplantıda Yön.Kur. Başkanı Müslüm Coşkun tarafından projelerin yapısı, organik sektör oluşturulmasının ve sürdürülmesinin koşulları ile ilgili bilgi paylaşımı yapıldı. Coşkun, dernek üyelerinin alabilecekleri sorumluluk ve koşullardan bahsetti. Eyyübiye Belediyesi yetkilileride; oluşturulacak olan semt pazarının imar ve inşaatı ve semt pazarının oluşturulacak sektörel yapının deseni hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.
Coşkun,ayrıca koşulların uygun girmesi ve paydaşların çalışma durumlarına göre; Şanlıurfa halkının Aralık 2015 'e kadar ulaşılabilir ve güvenilir organik ürünleri tüketim mekan ve koşullarına ulaşacağının müjdesini verdi .
ŞAHBAN KILIÇ