Bölge çiftçisinin sorunları Şanlıurfa Ziraat Odası'nda görüşüldü

Şanlıurfa Ziraat Odasında bölge çiftçilerinin sorunları ele aldındı. Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ve Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar ile ilçe ziraat odaları başkanları ile bir araya gelen Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi M. Cevat Delil ve beraberindeki heyet, bölge çiftçisinin uzun zamandır şikayetçi olduğu elektrik sorunu gündeme geldi.
Konuyla ilgili görüş belirten Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi M. Cevat Delil, Şanlıurfa ve Diyarbakır'daki sorunun bölgenin diğer illerinde de yaşandığını kaydederek sorunun çözümünde çalışma yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Delil, 'Şanlıurfa ve bölge illerimizdeki elektrik enerjisi ile sulama yapan çiftçilerimiz elektrik kesintilerinden dolayı mağduriyetler yaşamaktadır. Ürün rekoltesine ve kalitesine yansıyan bu sorunun bir an önce çözülmesi için siyasilerimizin ve yetkili kurumların harekete geçmesi gerekmektedir.' Dedi.
Ayrıca Delil, 'uygulanan destekleme miktarı ile ürün sayısının artırılması tarımda olumlu gelişmeleri de beraberinde getirecektir. Ülkemiz inansının her türlü gıda ihtiyacını karşılayan çiftçimize verilecek desteklerin olumlu geri dönüşümü mutlaka olacaktır. Ayrıca toprak analiz başvuru süresinin uzatılması konusunda da talebimiz bulunmaktadır.' Şeklinde konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, 'bugün burada bölge çiftçilerimizin sorunlarını görüşmek ve yetkili kurumlar ile istişare programı hazırlama üzerinde çalışma yürüttük. Özellikle çiftçimize uygulanan elektrik enerjisi sağlama anlayışının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini defalarca belirttik. Bu durumu bugünkü toplantımızda da gördük. Yetkili kurumlarımıza tekrar çağrımız sulamada kullanılan elektrik ile ilgili çiftçimizin önün açılmasını istiyoruz. Ayrıca desteklemenin sağlandığı ürün çeşidinin bölgede üretilen ürünler ile örtüşmesi önemlidir.'dedi.
Ayrıca Başkan Eyyüpoğlu, toprak analiz başvuru süresinin uzatılması konusunda girişimlerinin sürdüğünü kaydetti.
Gerçekleşen toplantıya Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Şanlıurfa Ziraat Odası Meclis Başkanı Ali Kaya, Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar, Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi M. Cevat Delil, Bozova Ziraat Odası Başkanı Suphi Aksoy, Ceylanpınar Ziraat Odası Başkanı Sinan Keskin, Siverek Ziraat Odası Başkanı Cuma Polatoğlu, Suruç Ziraat Odası Başkanı Suphi Aksoy katılım sağladı.
YENİURFA