'Umut kök hücre naklinde'

Çaresizlik Urfa'da bir aileyi zor durumda bırakıyor. Bağlarbaşı Mahallesi'nde iki gözlü bir odada yaşamlarını sürdürmeye çalışan Mahmut ve Gurbet Sakallı çiftinin minik çocukları Mehmet Can(2), kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.
Çocuğunun tedavisinin Türkiye'de mevcut olmadığını belirten Baba Mahmut Sakallı, yurt dışında çeşitli olanakların bulunduğunu söyledi. Sakallı, şunları kaydetti:"Benim çocuğumun kas hastalığı, çocuğun beyninin bazı yerlerinde hücrelerin çarpışması sonucunda nöbet geçirmesi var sürekli, ağlaması var, baş ağrısı oluyor ve çocuğun denge problemi var kulaktan dolayı ve benim çocuğum işitmiyor, duymuyor. Bunun tedavisi yok şuan Türkiye'de kök hücre nakil denilen bir şey var Türkiye'de yok. Babadan alınan kordonla beynine yerleştirilmesi hücre şeklinde. Bu Türkiye'de yok Türkiye'de olmadığı için yurt dışına gitmek gerekiyor benim de yurt dışına gitme gibi bir imkânım yok. Benim sadece beni izleyenlerden, beni duyanlardan sesimin gittiği herkesten Allah rızası için bana destek olmalarını istiyorum. Hani öyle hibe etmesinler azından bir destek olsunlar borcum olsun çaycılıkla çalışıp öderim onu herkesten Allah razı olsun."dedi.

'AĞLAMASININ KESİLMESİ BİZE YETER!'

Anne Gurbet Sakallı, çocukları Mehmet Can'ı Türkiye'de gitmedik yer bırakmadıklarını söyledi. Sakallı, şöyle konuştu:"Çocuğumun sürekli ağlaması var, sürekli huzursuzluğu ateşi var, maddi durumumuz yok onu hastaneye götürelim yurtdışında tedavisi görülecek yani. Ankara'ya götürdük, Kayseri'ye götürdük ama maddi durumumuz olmadığından dolayı daha götüremedik bir kere götürdük başka götüremedik. Sürekli işte huzursuzluğu var doğduğundan beri yani sarılık denilen bir hastalığa yakalandı onu yoğun bakıma yatırdık. Eve getirdiğimizden beri sürekli huzursuzluğu ateşi var. Şimdi boynunu tutamıyor, işte kulak sağır duymuyor, metabolik rahatsızlığından dolayı sürekli kusması var, beslenemiyor, sıvıyla besleniyor ancak mamayla. Ağlaması kesilse yine yeter bize çok zor durumdayız bunun için huzurumuz hiç kalmadı. Sürekli ağlamasından dolayı bizim başbakanımızdan talebimiz çocuğumuzu hastaneye yatırsınlar başka bir şey istemiyoruz." ZEKİ ALTUNDAĞ