Kılıç: Amatöre hizmet kaldığı yerden devam edecek

RÖPORTAJ: MEHMET ER

Yıllardır amatör sporun içersinde olan Kılıç ile ASKF'nin Şanlıurfa şube başkanlığında bir araya gelerek amatör spor kulüplerinin birçok sorununu ve neler yapılması gerektiğini konuştuk.
Yapılan röportajda Kılıç, Yapılan başkanlık seçimini, Yeni dönemde neler yapacağını, Yeni başlayacak olan sezonla ilgili düşüncelerini, Şanlıurfaspor'un bu sezon başlattığı alt yapı hamlesi ile ilgili düşüncelerini ve daha birçok konuyu biz sorduk Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Zübeyr Kılıç cevapladı.

KISACA SİZİ TANIYABİLİRMİYİZ?

"12 yıldır (ASKF) Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yönetim kurulu üyeliği ve as başkanlık görevleri yaptım.
Rahmetli Bahattin Canbeyli'nin vefatından öncede başkan vekilliği görevini yürüttüm. Buradan tekrar vefat eden dostum, arkadaşım Bahattin Canbeyli'ye rahmet kederli ailesine tekrar baş sağlığı diliyorum".

BAŞKANLIK SEÇİMİNDEN BİZE BAHS EDERMİSİNİZ?

"(ASKF) Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı yönetim kurulu 15 üyesinin katıldığı toplantıda yeni başkan olarak beni seçtiler kendilerine teşekkür ediyorum. Türk sporu ve amatör spor kulüpleri içen elimden geldiğince çalışmaya ve hizmet etmeye devam edeceğim".

YENİ DÖNEMDE YAPACAĞINIZ PROJELER NELERDİR?

"Şimdi öncelikli olarak rahmetli başkanımız ve yönetim kurulumuzun önceden düşünüp karar aldığımız bazı eksiklikler var öncelikle onları tamamlama yoluna gideceğiz.
Belediye Başkanımızın desteği ile yapılan bazı tesislerin rehabilitasyonu ve yenilerinin yapılması ile ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz".

YENİ BAŞLAYACAK OLAN SEZONLA İLGİLİ MESAJLARINIZ NELER OLACAKTIR?

"Biz her şeyden önce Türk futbolunun gelişmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.
Sizde biliyorsunuz ki profesyonelliğin ilk adımı bizden başlıyor.
Ben buradan vefakâr 54 takımımızın başkan ve yönetim kurullarına teşekkür ediyorum, günlerini, zamanlarını, paralarını, mesailerini harcayıp bu gençlerimizi spora kanalize ediyorlar. Eğer biz buradan bu kulüplerimize sahip çıkar destek olursak, bunlarda bu gençlerimizi yetiştirirse öncelikle Şanlıurfaspor'umuz, bölgemiz, Türk Milli takımımız daha kaliteli sporcular elde etmiş olacaktır.
Bütün amacımız budur amatöre hizmet etmektir".

URFASPOR'DA BU SEZON ALT YAPIYA ÖNEM VERİYOR BU KONU HAKKINDA NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

"Şanlıurfaspor'un yaptığı bu alt yapı hamlesi şimdiye kadar çoktan yapılmış olması lazım olan bir hamle idi bence çok geç kalınmış bir hamla yaptı Şanlıurfaspor bu alt yapı hamlesini ilk kurulduğu tarihten itibaren hayata geçirmesi lazımdı.
Yinede Şanlıurfaspor Başkanını ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum alt yapıya verdikleri önemden dolayı, İnşallah Şanlıurfa'dan çok iyi futbolcular yetişecek ve Türk sporuna hizmet edeceklerdir".

AMATÖRDE LİGLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Amatör sporda ligler bugünkü programa göre 1. Amatör, U 19, U17, U15'leri 3 Ekim itibari ile başlatmayı planlıyoruz.
Bu arada Belediye Başkanımızın kulüplerin katkı payını sağlamak amacı ile 25 bin TL lik bir katkı payı aktarılmış olup, bu paraları 54 takımımızın katkı parası olarak federasyonumuza yatıracağız.

SON OLARAK NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

"Urfa gençliğinin önü açıktır potansiyeli de vardır bu gençlere sahip çıkmalıyız diye düşünüyorum.
Yeniurfa Gazetesi olarak size ve gazete yönetimine bize bu fırsatı verdiği içinde çok teşekkür ediyorum." Diyerek sözlerini sonlandırdı.