Gök; Ak Parti Türkiye’nin 90’lı yıllara dönmesine izin vermez

TGRT Haber’de önceki gün yayınlanan Gündem Analiz programına katılan Ak Parti 24. Dönem Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr.Abdülkerim Gök gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Gök açıklamalarında şu görüşlere yer verdi: “Çözüm sürecinin mimarı Sayın Cumhurbaşkanıdır, Ak Parti iktidarının kendisidir ve Sayın Başbakandır. 2005 yılındaki tarihi konuşmada şu var, Bölgeyi ve Türkiye’yi bir bütün olarak seven bir Ak Parti kadrosu var ve kalkınma, büyüme, yatırım, alt yapı, üst yapı yatırımlarına girmeyeyim, gönül siyaseti yapan bir Ak Parti siyaseti var Güneydoğuda, biz şunu söylüyoruz diyoruz ki, Çözüm sürecini bir takım değişikliklerle yeniden bunu değerlendirmek, yeniden bunu masada tutmak hatta bölgedeki sivil toplum örgütleri ile beraber yeni güçlü aktörler ile beraber güçlü bir şekilde ama asla ve asla salt güvenlik paradigması yürüterek değil, 90’lı yıllar salan, filan dezenformasyon oluşturarak değil, vatandaş öyle istiyor ben diyor özgürlük, demokrasi bunlar sağlanmalı, birileri bir yere saldıracak, yakacak, yıkacak, yol kesecek siz bunun adına demokrasi ve özgürlük diyeceksiniz bu dünyanın hiçbir yerinde yok, benzer hadiseleri çözüm sürecini yaşamış olan örneklerini incelediğinizde zaman, zaman duraklamış, kısıtlanmış, zikzaklar çizmiş ama devam etmiş, fakat bilinsin ki biz çözüm sürecini terör örgütleri ile birlikte yapmadık, biz çözüm serecini bizzat ve bizzat milletimizin, halkımızın, devletimizin, insanımızın huzurlu bir ortamda geçmişteki Kürdü olsun, Türkü olsun çözüm süreci sadece Kürtler için değildi, aynı zamanda biz burada mütedeyyin insanlar için bu projeyi devreye koyarken inandığımız için yaptık. Bu bölge için gerekli. Nasıl ki Selahattin Eyyubi geçmişte bir bölge ve Kürtler için maneviyatı çerçevesinde çok şeyler ifade ediyorsa ve etti, bugün için çözüm sürecinin bizzat aktörü ve ortaya koyan Sayın Cumhurbaşkanımızda bu manada Kürtler tarafından bu şekilde değerlendirilmektedir.

Ülkemizin güçlü bir şekilde daha güçlü ve kalıcı bir hale gelmesi adına bu adımları atmaya devem ettik edeceğiz. Tarihi kodlarımızda birlik ve beraberlikten güç doğduğunu, aynı zamanda bizim milletin, halkın, Kürtlerin, Türklerin, Arapların kendi aralarında bir sıkıntısının olmadığını bu meselenin siyasi bir takım mülahazaların ortamında veya bundan geçinme boyutları olduğunu biliyoruz. Bizim birlikteliğimize, beraberliğimize, huzurumuza, kardeşliğimize hiçbir etnik yapı gözetmeksizin nereden gelirse gelsin, kimden gelirse gelsin tek vücut olup karşıda duracağız ve güçlü bir şekilde bu oyunu geçmişte nasıl bozduysak bundan sonrada bu milletin feraseti bu oyunu Allahın izni ile bozacaktır diyorum.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

ŞAHBAN KILIÇ