Süreci devam ettirecek alternatifler hayata geçirilmeli

Terör olayları ülke gündeminin tam ortasına oturmuş durumda. İş dünyasından tutun her alandaki noktayı derinden etkileyen sonuçlar, karamsar tablo oluşturmaya başladı.Çözüm Süreci'nin sürdürülmesi ve yatırımların artarak devam etmesi isteyen STK'lar, siyasileri göreve çağırdı.
MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrahman Yetkin, ülke gündemindeki son süreci değerlendirdi. Yetkin,"Seçimden sonra iş dünyası hükümetin bir an önce kurulmasını bekledi. Seçimden çıkan sonuç ile seçmen koalisyondan yana tercihini yaptı. Partilerin bir an önce bu noktadan hareketle hareket etmelerini bekliyoruz; ama bugüne kadar netice alınmadı. Bunanla beraber terör olayları arttı. İş dünyasının moralleri tamamen bozulmuş oldu. Öncelikli olarak terör olaylarının bertaraf edilmesi, nerden kaynaklanıyorsa, nereden çıkıyorsa bu işin halledilmesi gerekiyor. Süreci devam ettirecek alternatifler hayata geçirilmeli.
'PARTİLER, BİR ÇÖZÜM YOLU OLUŞTURMALI'
HDP barış kanadığının bir kesimi olarak meclise girdi. Sokaklarda olayların olması handikap oluyor. Eğer çözüm süreci HDP ile çözülecekse mecliste sorunların halledilmesi gerekiyor. Bütün partilerin bir araya gelerek bir 'çözüm' yolu oluşturmaları gerekiyor. Ortak deklarasyon yayınlamalarını bekliyoruz. Terör olaylarının bir an evvel durması, barış sürecinin devam ettirilmesini bekliyoruz."dedi.
'TERÖRÜ BESLEYEN SİSTEMİN KARŞISINDAYIZ'
Şanlıurfa Rehberler Odası (ŞURO) Başkanı M.Kamil Türkmen, şunları kaydetti:"Şu anda içimizin kan ağladığını söylemek istiyorum. Yüreklemiz yanıyor, içimiz burkuluyor. Maalesef karamsar durumdayız. Bu bizi son derece rahatsız ediyor. Bir yanı başımızda Irak, Suriye ve Kobani derken şimdi Doğu ve Güneydoğu illerinde istenmeyen hadiseler yaşanmaktadır. Ekonomi ve bölge turizmini derinden yaralamıştır. 500 bin Suriyeli sığınmacının Şanlıurfa'da bulunması, Suruç ve Ceylanpınar'da yaşanan hadiseler tamamen olumsuz etkiledi. Yaşanan olayları sivil toplum kuruluşları kınayarak yetkilileri göreve davet etmeli. Terörün renginin, dilinin, ırkının olmadığını haykırmak istiyoruz. Terörü besleyen sistemin karşısında olduğumuzu belirtmek istiyoruz." ZEKİ ALTUNDAĞ