'Koalisyonun sağlanması durumda altın eski günlerine dönecek'

7 Haziran'dan sonra yapılan seçimlerde tek başına iktidar çıkmaması yatırımcıları ürkütmeye devam ediyor. Piyasalarda daha önceleri bir istikrar olduğunu hatırlatan Demirkol, seçim sonuçları nedeniyle mevcut ekonomik dengelerin olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Demirkol,"Bilindiği gibi ekonomi ürkek bir yapıya sahiptir. Böyle kaosun olduğu sıkıntıların olduğu yerleri pek sevmez.Şuan piyasalar belirli bir sıkıntıdadır.Dolar şuanda 2,75 trendini aştı, bu öngörü ne zaman için düşünülüyordu yılsonu için, yılsonu için birçok ekonomistler fiyatının 2,75 lira tahmin yürütüyordu.Ama maalesef daha yılın ortasında olmamıza rağmen dolar bu rakamı gördü.Ben inanıyorum ki bu rakamlar geri gelecektir.Bir koalisyon sağlanabilirse bu rakamlar tekrar eski seviyesine geri gelecektir.Ama Aralık ayında tekrardan bir seçim söylentisi var.Eğer bu seçim gerçekleşirse bizleri daha ekonomik yönden biraz daha sıkıntılı günler bekliyor."dedi.

ALTIN, ÇOK BÜYÜK BİR YATIRIM AMACI

Suruç'ta son yılların en büyük terör olayının meydana geldiğini hatırlatan Demirkol, şunları kaydetti:"32 vatandaşımız bir bombalı saldırıda hayatlarını kaybetti. Bu saldıra da ülkede insanları gerçekten bir tedirginliğe itti.Tabi olaylar bununla da sınırlı kalmadı. 2013 yılından beri hem hükümet tarafından hem de HDP ile sürdürülen barış süreci sekteye uğradı.Yaşanan olaylar barış sürecini askıda bıraktı.Dolayısıyla bunları hepsini bir araya getirdiğimiz zaman sıkıntılarımızın ne olduğu göz önüne geliyor.Bu sıkıntılar neticesinde de ekonominin çok fazla etkili olması beklenemez.Ama buna ters açıyla bir orantı oldu.Altında biraz düşme meydana geldi.Altındaki düşmeyi de ben şuna bağlıyorum.Altın, çok büyük bir yatırım amacı, zaman içerisinde bununla ilgili spekülasyonlar yapıldı yapılıyor."

ARZI FAZLALAŞTIRIP TALEBİ AZALTIYORLAR

Belirli bir süreç içerisinde altının eski seviyesine geleceğine inanan Demirkol, şöyle konuştu:" Bizim için en önemlisi olan ufak yatırımcıdır.Benim fikrim böyledir, hem altını takı aracı olarak kullanıp hem de sıkıntılı günlerinde yatırıma dönüştürmek isteyen insanların rahatı benim için önemlidir.
Bundan dolayı söylemek istediğim şudur; Kısa vadeli değil ama belirli bir süreç içerisinde altının eski seviyesine geleceğine inanıyorum.
Ufak yatırımcıların endişe etmesine gerek yok."
ZEKİ ALTUNDAĞ