Sanayi esnafı durgunluktan dertli

Evren Sanayi Sitesinde oto tamir ve bakım hizmeti veren esnaf durgunluktan ve iş yapamamaktan yana dertli.
Yıllardır Evren Sanayi Sitesinde kaportacılık yapan Hasan Kurnaz, yıllardır sanayi sitesinde esnaflık yaptığını ama bu son zamanlarda işlerinin son derece durgun olduğunu kaydeden Kurnaz şunları söyledi: Oto bakımı yapan esnaflarının hemen hemen genele yakını iş potansiyellerinin düşüklüğünden şikayetçi olduğunu ifade edebilirim.
SANAYİ BOM BOŞ
Biz yıllardır bu meslekten ekmek yiyoruz. Havaların çok sıcak olmasından dolayı mı? Yoksa vatandaşların şehir dışında tatilde olmalarından dolayımı bilemiyorum ama işlerimiz son derece durgun durumda çok zaman siftah bile yapmadan eve gidiyoruz.
Bu sıkıntı nereye kadar gider bilemem ama Allah Sonumuzu hayır eylesin" diyerek sözlerini tamamladı.
KİRAMIZI BİLE ÖDÜYEMİYORUZ
Sanayide oto boyacılık işi ile ilgilenen Vedat Karagöz ise yaşanan durgunluk ile ilgili şu görüşlere yer verdi: "Bizler esnaf olarak zorda olsa ayakta durmaya çalışıyoruz. Dükkân sahipleri yine idare ediyorlar ama dükkânı kira olanlar ise dükkân kiralarını ödemekte gerçekten çok zorlandılar. Günlük gelen tek, tük işlerle geçiniyoruz.
Önceden çırak olarak bile yanımızda elemanlar çalışırdı şimdi iş yokluğundan dolayı gelen çırakta kaçıyor. Sanayide hangi tamirciye giderseniz gidin adam sıkıntısı var veya usta yetiştirecek insan bulamıyor. Sorunumuz çok inşallah hakkımızda hayırlısı olur." diye konuştu.

ŞAHBAN KILIÇ