Ceylanpınar Belediyesi'nden girişimcilere hibe desteği

Ceylanpınar'da verilecek olan eğitimlerin ardından kendi işini kurmak isteyen her vatandaşa iş imkânı için maddi destek sağlanacak.Kendi işini kurmak isteyenlere 30 Bin TL hibe 70 Bin TL faizsiz kredi desteği KOSGEB Şanlıurfa müdürlüğü ile verilecek eğitim sonrası kendi işini kuracak olan girişimciler desteklenecektir.
Şanlıurfa KOSGEB müdürlüğü ve Ceylanpınar Belediye başkanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında otuzar kişilik gruplar halinde uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecektir.
Konuyla ilgili olarak Ar-Ge Proje, hibe ve desteklemeden sorumlu Başkan danışmanı Adnan Yıldız, yaptığı açıklamada ''Belediye başkanımız Sayın Menderes Atilla'nın küçük ve orta ölçekli işletmeleri çalıştırma ve destekleme idaresi başkanlığınca imzalanan bir protokolde 70 saatlik eğitimde katılımcılara girişimcilik, iş fikri bulma, Pazar araştırma ve pazarlama planı, üretim planı, yönetim organizasyon, finansman planı ve iş planı eğitimleriyle, atölye çalışması yaptıracağız. Bu eğitimlerde en az yüzde 90 oranında katılım ve başarı gösteren kursiyerlere uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifikası verilecek. Bu sertifikaya sahip olan kişi bir iş yeri kurduğunda ve iş planını hazırlayıp KOSGEB müdürlüğüne başvurduğunda, kurul bu planı inceleyip onayladığı taktirde 30.000 TL hibe alacaktır. Daha sonrada işini geliştirmek isteyen girişimci teminat karşılığında ilk 2 yıl ödemesiz ve toplam 2 yılda geri ödemeli faizsiz 70.000 TL kredi kullanabilecektir. Girişimcilerimizi artık sanayi ve diğer tüm sektörlerde görmek arzusundayız. Biz tüm girişimcilerimize destek olmak amacıyla eğitimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Ceylanpınar'da ilk olan bu eğitimler tekrarlanacaktır.''dedi.
Müracaat etmek isteyenlerin aşağıda bulunan 'girişimcilik kursu başvuru formu' doldurarak belediyemizin Ar-Ge proje, hibe ve destekler birimine müracaat etmeleri gerektiği belirtildi. YENİURFA