Filografi Sergisi açıldı

Toplam 32 Tablonun sunulduğu serginin açılışına Yeşilay Şube Bşk. Muharrem Çelik, Ş.Urfa FE Grubu Bşk. M. Faruk Habiboğlu, Ş.Urfa B.Ş.B. Resim Atölyesi Hocası Remzi Kara, Belediye Resim Atölyesi öğrencileri, Yeniurfa Gazetemizi temsilen Mehmet Er, Gazeteci&Yazar Cebrail Elmas, Âdem Altun'un ailesi ve sanatseverler katıldılar.
AÇILIŞTAKİ MÜZİK PROGRAMI İPTAL EDİLDİ
Suruç'ta yaşanan ve tüm yurdu yasa boğan elim facia nedeni ile; serginin açılışında yapılması planlanan müzik programı iptal edildi.
Açılışta müzik icra edecek olan sanatçı Ahmet NAS, programın iptali ile ilgili şunları söyledi: "Bu yaşanan acı karşısında duyarsız kalamazdık, açılışta yapılacak müzikte bir nevi eğlence sayılacağı için böyle bir günde yakışık almayacak bir durumdu. Yoksa sanatın her koşula uygun yansıması vardır: bugünün ki de ağıttır, çünkü acılıyız! Bu hüzünlü ortamda içimizden gelmediği gibi yaptığımız istişareler sonucunda da ritim sazda benle birlikte bağlama, keman, gitar çalan enstrüman icracısı arkadaşlarımızla quarter ekibimiz son ana kadar hazır olmasına rağmen sergiyi müziksiz açma kararı aldık"
FİLOGRAFİ HAKKINDA KISA BİLGİ
Adem Altun'un bu sergisi ile Urfalıların da daha yakından tanışacağı Filografi Sanatı, Orta Doğu'da doğmuş, batıya ve uzak doğuya yayılmış bir sanattır. Ahşap bir zemin üzerine çakılan çiviler arasından teller geçirilerek örgü teknikleri ile yapılır. Ayrıca Filografi, ruh dinlendirici olduğundan insan psikolojisini de olumlu yönde etkilemektedir. MEHMET ER