200 yatırımcıya özel davet

17 Mart'ta açılacak olan Şanlıurfa Yapı, İnşaat ve Dekorasyon Fuarı'nın tanıtım toplantısı Cumhuriyet Parkı Tesisleri'nde yapıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Start Fuarcılık Genel Müdürü Musa Öztürk ve TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Sadık Sade ve yönetimi katıldı. Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Sadık Sade, yaptığı açıklamada, fuarın açılış gününde 19 TÜMSİAD Şubesinin Şanlıurfa'da bulunacağını söyledi. Sade,"200 kişilik misafir gurubumuzla Bölge İstişare Toplantısı gerçekleştireceğiz. Terör endişesi nedeniyle yönünü Batıya çeviren yatırımcılarımızı, Doğunun en huzurlu limanı Şanlıurfa'da yatırım yapmaya davet edeceğiz."dedi.

"RİSKLER ÜSTLENEREK
FUAR AÇMAYA BAŞLADIK"
4 yıl önce yaptıkları fuar girişimlerinin bugünkü fuarlara zemin oluşturduğunu belirten Sade,"4 yıl önce birçok firmaya gelin Şanlıurfa'da fuar açalım dedik. Gerek kalıcı bir fuar alanımızın olmayışından gerekse fuar bilincinin ve kültürünün yerleşmemiş olmasından dolayı hiç kimse teklifimize olumlu cevap vermedi. Hatta bürokratlarımızdan bile bazıları bizi kararımızdan vazgeçirmeye çalıştılar. Teklifimize bir tek Start Fuarcılık olumlu yaklaştı. Dönemin Karaköprü Belediye Başkanı şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanımız Belediyenin bütün imkânlarını fuar için seferber edebileceğini söyledi ve biz bu maratona başladık. Fuar alanı ve fuar kültürü olmayan bir yerde riski üstlenerek işe başladık. Fuar alanı olmayan bir ilde 4 yılda yedinci fuar açılıyor. Bu gurur hepimizin. Taşın altına elini koyan başta Büyükşehir Belediye Başkanıma ve emeği geçenlere çok şey borçluyuz. Bugün Şanlıurfa'da fuardan bahsediliyorsa Nihat Başkanım ve Start Fuarcılık sayesindedir."diye konuştu.

"TÜM KURUMLAR
BİRLEŞEREK KALICI FUAR ALANINI OLUŞTURMALI"
Tüm kurumlara çağrıda bulunan Sade,"Bugün Şanlıurfa kalıcı fuar alanına kavuşmanın arifesinde.. 4 yıl önce Belediye Başkanımızın kurguladığı proje çok şükür hayata geçiyor. Burada önemli bir tehlikenin altını çizmek istiyorum. Fuar alanları kurulduktan sonra bir firmanın tekeline girmemeli. Eğer girerse rekabet ortadan kalkar ve şehir fuarcılıktan istifade edemez. Gaziantep örneğinde olduğu gibi şehrin kurum ve kuruluşları birleşsin, kalıcı fuar alanını yapsın ve beraber kuracakları şirket işletsin. Aksi takdirde 4 yıldır karınca misali yürüttüğümüz çabalar boşa gider." şeklinde konuştu.
Yapı, İnşaat ve Dekorasyon Fuarının gelişen Şanlıurfa'da yapılmasının inşaat sektöründe önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi olarak, Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte yürüttükleri ve 11 Nisan'da temelini atacakları fuar merkezinin de şehre büyük bir katma değer sağlayacak."şeklinde konuştu.

"ESAS OLAN HALKIN
ORTAK FAYDASIDIR"
Fuara önemli iş adamları ve yatırımcıların da katılması Şanlıurfa açısından çok önemli olduğunu belirten Çiftçi, şunları söyledi:"Şanlıurfa'mızın gelişimi ve kalkınması adına kim ne yaparsa yapsın Büyükşehir Belediyesi olarak onun yanında yer alırız. Bizim için esas olan Şanlıurfa halkının tamamının ortak faydasıdır. 17 Mart Perşembe günü Şanlıurfa'mızda açılacak olan 4. Yapı, İnşaat ve Dekorasyon Fuarı şehrimiz açısından oldukça önemli. Fuara önemli iş adamları ve yatırımcıların da katılması Şanlıurfa'mız için bir fırsat. Bu fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

"FUAR YÖNETİMİNİ
BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ"
Şanlıurfa'da Fuar Sektörünün gelişime açık bir alan olduğunu ve bu sektörü desteklediklerini ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, şöyle konuştu: "Ticaret ve Sanayi Odası ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Fuar alanını Şanlıurfa'ya kazandırıyoruz. Ortak yürüttüğümüz proje tamamlandıktan sonra da fuar alanının yönetimini de birlikte yürüteceğiz.
Dolaysıyla Şanlıurfa'mıza kazandırılacak olan fuar alanını herhangi bir firmaya verilmesi söz konusu değildir. Fuar organizasyonu anlamında da hiç bir firmaya söz ya da vaat söz konusu değildir." Fuarın resmi açılışının 17 Mart Perşembe günü saat 15.00'de yapılacağı bildirildi.
ZEKİ ALTUNDAĞ