Suriye sınırı hareketlendi

Suriye sınırındaki illerde hareketli günler yaşanıyor. Kilis'e Ankara Topçu ve Füze Okulundan top ve füze bataryaları ile mühimmat sevk edildi. Alınan bilgiye göre, sivil plakalı tırlarda taşınan top ve füze bataryalarıyla bu silahlara ait mühimmat, Kilis'in Elbeyli ilçesine bağlı Çobanbey köyü sınır hattı ve Öncüpınar Hudut Bölük Komutanlığına getirildi.
ÖZEL KUVVETLER KOMUTANI ZEKAİ AKSAKALLI
SURİYE SINIRINDA
Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı Kilis'te incelemelerde bulundu. Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı, sabah saatlerinde askeri uçakla Gaziantep Havalimanı'na indi. Tümgeneral Aksakallı ve beraberindeki askeri heyet Gaziantep'in Oğuzeli ilçesi ve Kilis'teki askeri birlikleri denetledi. Aksakallı'nın sınırdaki temasları sürüyor. 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti de geçtiğimiz hafta Kilis'e giderek sınır karakollarında incelemelerde bulunmuştu.
‘AKÇAKALE VE SURUÇ’TA
GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTI’
Suriye sınırındaki çatışmaların yoğunlaşması nedeniyle Şanlıurfa’da da Akçakale ve Suruç bölgesinde askeri yetkililer güvenlik önlemlerini artırdı. Olası durumlara karşı asker teyakkuzda beklediği bildirildi.
YENİURFA - AA