Eyyüpoğlu: Çiftçilerimizin zararı büyük

Dün gece saatlerinde Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Kabahaydar bölgesinde 5 mahallede etkili olan dolu yağışı bazı tarım alanlarında zarara neden oldu.
Haberin alınmasının ardından bölgeye giden Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ve oda teknik personeli çiftçiler ile görüşüp dolunun etkili olduğu tarlalarda incelemelerde bulundu. Yapılan tespite göre Haliliye'ye bağlı beş mahallede geniş bölgelerde etkili olan dolu yağışı nedeniyle hububatta yüzde 80, fıstıkta ise yüzde 50 zararın olduğu gözlendi.
Kabahaydar, Aslıhan, Konaç, Güzelbulak ve Cılfacık mahallerinde etkili olduğu gözlenen Dolu yağışının tarlalarda ürünün hasatını yapılamaz hale getirdiği gözlendi. Çiftçiler bir yıllık emeklerinin heba olduğunu belirtti.
Başkan Eyyüpoğlu: Çiftçilerimizin zararı büyük
Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Eyyüpoğlu, çiftçilerimize büyük geçmiş olsun. Gerçekten karşılaştığımız manzara üzücü. Çiftçimizin bir yıllık emeği yok oldu. Allah beterinden korusun. Ayrıca Sigortası olmayan çiftçilerimiz var bu çiftçilerimizin de zararlarının karşılanması için yetkililerin çalışma yürütmesini rica ediyorum' dedi.
Dolu yağışının etkili olduğu mercimek, buğday ve arpa tarlalarını inceleyen Başkan Eyyüpoğlu, zararın neredeyse yüzde 80, fıstıkta ise yüzde 50 zararın yaşandığını kaydetti.
YENİURFA