Suriyeli çocuklara 7 tır dolusu oyuncak

Yenice'deki Geçici Eğitim Merkezinde düzenlenen etkinliğe eşi Ayşe Küçük'le birlikte katılan Vali İzzettin Küçük'ün yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Togem Derneği Başkanı Saadet Gülbaran, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Şanlıurfa'da yaşayan Suriyeli aileler ve çocukları katıldı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Suriyeli çocukları da sevindirmeyi amaçlayan etkinlikte bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük; Şanlıurfa'daki binlerce çocuğun unutamayacakları bir 23 Nisan'la sevindirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. "Kalpleri kırık Suriyeli çocukların hatıralarında bu 23 Nisan çok anlamlı bir yerde olacaktır" sözleriyle konuşmasını sürdüren Vali Küçük: "Bu inceliği gösterdikleri için başta Üsküdar ekibi olmak üzere emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bayramımızı ve kandilimizi çok anlamlı kıldınız. Kalplere giden bu yolculukta Şanlıurfa'yı kullandığınız için de teşekkür ediyorum" dedi.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise konuşmasında;"Onları Mutlu Etmek Çocuk Oyuncağı" sloganıyla başlattıkları kampanyayla savaşın mağdur ettiği çocukların yüzünün bir an olsun gülmesi, kalplerinin huzur bulması arzusuyla yola çıktıklarını dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından, kampanya kapsamında toplanan 7 tır dolusu yaklaşık 40 bin oyuncak çocuklara dağıtıldı. Düzenlenen kampanyaya başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlar, milletvekilleri, sanatçılar, sporcular, STK'lar, kamu ve özel kurumlar, öğrenciler ve birçok duyarlı vatandaşın destek verdiği ve Üsküdar'daki meydanlara, alış-veriş merkezlerine, sitelere, derneklere, okullara yerleştirilen 'kumbaralara' bırakılan oyuncaklarla toplandığı belirtildi. Kampanya kapsamında Şanlıurfa'daki çadır kentlerde oyuncak dağıtımına katılmak üzere, Üsküdar'dan öğrenci grupları da Şanlıurfa'ya geldi.
YENİURFA