Kızılay ilk toplum merkezini Şanlıurfa'da açtı

Bir dizi incelemelerde ve çalışmalarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek ve beraberindeki heyet ile birlikte Şanlıurfa Kızılay Şube Başkanlığını ziyaret ederek Kızılay Şube Başkanı Av. Ahmet Elçi ve Şube Başkan Yardımcısı Şahban Kılıç'la bir süre sohbet ederek çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek şu görüşlere yer verdi:
"Türk Kızılayı olarak Şanlıurfa'da bulunan Süriyeli misafirler kardeşlerimize yönelik bazı çalışmalarımız var, bunlardan en önemlilerinden bir tanesi toplum merkezi, yaklaşık 2.5 aydır açtık toplum merkezimizi, bu merkezdeki temel amacımızdır.

Özellikle kadın ve çocukların toplumla etkileşiminin sağlanması amacı ile belli bir yerde toplanmaları bunların psiko sosyal destek almaları meslek eğitimlerinin yapılmaları, Türkçe dil öğretiminin sağlanması ve özelliklede çocukların ruhsal ve psikolojik dengelerinin sağlanması için çeşitli dersler verilmesi bunun için eğitmenler getirdik, psiko sosyal destek elemanları getirdik şuan da yaklaşık 280 mt karelik bir alanda eğitim sınıflarımızı oluşturduk, İnşallah bu önümüzdeki süreçte programımız çeşitli müfredatlarla devam edecek.
Şanlıurfa ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtası ile gönderilen usta öğreticiler vasıtası ile mesleki eğitimlerde vereceğiz burada, Türkçe kurslarda vereceğiz, temel amacımız özellikle kadın ve çocukların topluma entegre olmaları, erkekler ceketini alıp dışarı çıkabiliyor, bir şekilde çalışma hayatına katılabiliyorlar, fakat kadın ve çocuklar evde, bunların evde kalmaları dolaysıyla çoğunlukla kadın ve çocuklarda ruhsal ve psikolojik bozukluklar meydana geliyor, yabancı oldukları bir toplumda, yabancı oldukları bir ortamda olmalarından kaynaklanıyor bu, bunu aşabilmek için çocuklara ve kadınlar yönelik psiko sosyal destek programları düzenliyoruz. Bunun için en önemli amacımızda toplum merkezlerimiz Allah nasip ederse bu merkezimizde Şanlıurfa'da önemli bir eksikliği giderecek.
Türk Kızılayı olarak ilk toplum merkezini Şanlıurfa'ya açtık. Şanlıurfa Kızılay şubemizin ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla da bunu uzun süreli bir program halinde sürdüreceğiz." Dedi.
MEHMET ER