Engelliler yoksullar için elbise dikiyor

Dernek koordinatörü Polat: "Arkadaşlarımızın diktiği kıyafetler maddi durumu iyi olmayan çocukların ailelerine bağışlanacak"
Şanlıurfa'da bir grup engelli, katıldıkları tekstil kursunda diktikleri kıyafetleri ihtiyaç sahibi çocuklara hediye etmeye hazırlanıyor.
Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği tarafından yaklaşık iki ay önce İŞKUR desteğiyle açılan tekstil kursuna katılan 16 engelli, hem sosyal hayata katılıyor hem de maddi durumu iyi olmayan çocukların giysi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çaba gösteriyor.
Yoğun şekilde çalışan engelliler, haziran sonunda bitmesi planlanan kurs boyunca daha fazla kıyafet dikerek, çocukların sevincine ortak olmanın hayalini kuruyor.
Dernek koordinatörü Habip Polat, yaptığı açıklamada, kurs fikrinin geçen yıl dernek üyelerince ortaya atıldığını belirterek, kursu açmak için İŞKUR'a müracaat ettiklerini söyledi.
İŞKUR'un malzeme ve kurs giderlerini karşıladığını belirten Polat, kursun açıldığı günden itibaren yoğun ilgi gördüğünü vurguladı.
Kursiyerlerin diktiği kıyafetlerin ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtılacağını ifade eden Polat, "Arkadaşlarımızın diktiği kıyafetler maddi durumu iyi olmayan çocukların ailelerine bağışlanacak.
Daha önce de benzer bir proje yaptık ancak o zaman engelli arkadaşlarımıza mesleki eğitim verdik. Geçen yıl yine kursumuzda üretilen kıyafetleri valiliğimize ve çevremizdeki ihtiyaç sahiplerine vermiştik" dedi.
Kursiyerlerin istihdamına ilişkin tekstil fabrikalarıyla anlaşma sağlandığını dile getiren Polat, daha fazla engellinin sosyal hayata kazandırılması için çaba gösterdiklerini kaydetti.
"Heyecanla çalışıyoruz"
Kursiyerlerden Hatice Karabacak da kursun keyifli geçtiğini belirterek, etek, pantolon, tişört ve kapri gibi kıyafetler diktiklerini bildirdi.
Karabacak, çocukları giydirecek olmanın heyecanıyla çalıştıklarını belirtti.
Konuşma engelli Bahar Budak ise kıyafetleri nasıl diktiğini göstererek, tek amacının çocukların gülümsemesini görmek olduğunu ifade etti.