Karaköprü'de kutlu doğum hazırlıkları başladı

Başkanlık makamında gerçekleşen toplantıya Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İlçe Müftüsü Ahmet Altıok ve Kaymakamlık yetkilileri katılarak Kutlu Doğum Haftası'nda yapılacak olan etkinliklerle ilgili istişare yapıldı.
Karaköprü İlçesinde yapılacak olan Kutlu Doğum etkinliklerinin gerçekleşmesi için bir dizi programlar hazırlandı. Karaköprü İlçe Müftüsü Ahmet Altıok, Bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nın 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' temasıyla kutlanacağını belirterek, hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi. İlçe Müftüsü Altıok; "17 Nisan 2015 Cuma günü Karaköprü Halil Aslan Camiinde Cuma Namazı sonrası vatandaşlara etli pilav ikram edilecek, 18 Nisan 2015 Cumartesi günü saat 14:00'da ise Karaköprü Belediyesi Kültür Merkezi salonunda Kutlu Doğum haftasını anlatan Konferans düzenlenerek "Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşam Ahlakı" adlı ücretsiz kitap dağıtımı yapılacaktır" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Kutlu doğum haftası sebebiyle Diyanet İşleri Başkanlığında, İl Müftülüğü ve Karaköprü İlçe Müftülüğümüzün özelikle bu yıl ilçemizde yaptığı etkinlikler ve halkımızın katılımıyla gerçekten peygamber efendimizin insan sevgisini onun o emanet anlayışını, güzel ahlak anlayışını, birlikte yaşayabilme anlayışı, toplumuna kendini adamış olması ve o güzel olan huylarından toplumumuz istifade ediyor. Bu anlamda konferanslar yapılıyor. Toplantılar yapılıyor. Kermesler açılıyor. Toplumumuzda gerçekten peygamber efendimizi tanıyor. Bu anlamda bu başarılı çalışmalara imza atan Karaköprü Müftlüğümüzü kutluyoruz. Bizlerde Karaköprü Belediye Başkanlığı olarak müftülüğümüzle birlikte bu programın organize olmasında yerine getirilmesinde elimizden geleni tüm imkanları seferber etmeye çalışıyoruz" dedi.
Peygamber efendimizin insanlara anlatılması gerektiğinin altını çizen Çiftçi, "En önemli insan, en önemli rehber, zaten Müslümanlar için vazgeçilmez bir nitelikte olduğu hepimiz tarafından biliniyor. Ama bu ahlaki değerlerin, bu evrensel değerlerin artık toplum olarak bizim içimize sinmemiz gerektiğini, anlamamız gerektiğini üzerinde uzman insanlar tarafından konuşmaların yapılması gerektiğini toplumumuzun, peygamberimizi çok yakından tanıması büyük bir kazanç olduğunu düşünüyorum. Kendilerini tebrik ediyorum. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde bu haftayı huzurlu bir şekilde zaten temada birlikte yaşama arzusudur. İnşallah toplumumuz Anadolu da hep başardığı gibi birlikte yaşamaya devam edecektir. Birbirine saygı duyacaktır. Ve dolayısıyla barış ortamı sağlanmış olacaktır. Ben ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu. YENİURFA