Dolandırıcıların bu sefer ki hedefi facebook

Kontör dolandırıcıları ile adı anılan Şanlıurfa'nın bu seferki belası facebook dolandırıcıları oldu. Sosyal medya üzerinden binlerce kişiyi tuzağa düşüren dolandırıcıların son yöntemi facebook hesaplarını ele geçirdikleri kişilerin arkadaşlarına mesaj atarak bir oyun sitesinden 79 TL'lik hediye çeki kazandınız vaadiyle ağlarına düşürmeye çalışıyor. Facebook hesaplarını bir şekilde eline geçiren kişiler konuşma bölümünden hal hatır sorduktan sonra cep telefonun hatlı mı yoksa kontörlü mü olduğunu soruyor, mağdurların telefonu hatlı ise telefon numarasını istiyor.
Arkadaşıyla konuştuğunu zanneden mağdurlar gelen mesaja 'evet' veya 'onay' yazıp cevaplayarak belirtilen servise mesaj gönderiyor. Sonradan dolandırıldıklarını anlayan mağdurlar, olayı polis ekiplerine bildirdi. Ayrıca Doğan, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne giderek suçların yakalanması için yardım istedi. Müdürlük, yaşanan olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

'FACEBOOK VE TELEFONDAN YAPILAN İSTEK YARDIMLARINA İTİBAR ETMEYİN'

Konu ile ilgili Yeniurfa Gazetesine açıklama yapan Hasan Doğan,"Bu tür kişilerden gelen mesajlara kesinlikle itibar edilmemesi gerekiyor ve benim abim dâhil hesabımda olan 30'dan fazla kişi bu tür vaatlerle dolandırıldı. Ben ziraat mühendisiyim, cumartesi günü erken saatlerde çiftçilerimi ziyaret ederken o sırada abim beni aradı ve facebook üzerinden benimle konuştuğumu söyledi. Bende ağabeyime o kişinin ben olmadığını söyleyince benim facebook hesabımın kırıldığını anladım. O esnada hemen merkeze gelip karakolda şikâyet duyurusunda bulundum, beni siber suçlarla mücadele şube müdürlüğüne yönlendirdiler. Bende suç duyurusunda bulundum.
Yaklaşık olarak benim hesabım üzerinden ağabeyimde dahil olmak üzere 30 kişiyi dolandırmışlar her mesaja 79 TL'lik bir miktar talep edilmiş ve bu parayı bazı kişilerden 2-3 defa istemiş ve özellikle faturalı olan kişilerin numaralarını da istemişler bu şekilde sadece o kişiyi değil de başka kişileri de dolandırmışlar.
Bu şekilde, arkadaşlarımı, çiftçileri, akrabalarımın hepsini dolandırmışlar, inşallah bunu yapanlar biran önce yakalanır ve adalete hesap verirler." ifadelerine yer verdi.
MEHMET ER - ZEKİ ALTUNDAĞ