HDP adayları Balıklıgöl'de dilek tuttu

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili adayları ve il teşkilatı seçim çalışmalarına başladı. Balıklıgöl'e gelen adaylar, Halil-ü Rahman Gölü'nde balıklara yem atarak dilekler tuttu. Daha sonra Baydemir ve Öcalan, esnafla bir araya gelerek 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde halktan destek istedi.

'BAYDEMİR: BARIŞ VE HUZUR İÇERİSİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM ETSİN'

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili adayı Osman Baydemir:"İnşallah Rabbim nasip edecek 8 Haziran sabahı yolumuza burada şükürle devam edeceğiz. Her şeyden önce dualarımızın çabalarımızın, söylemimizin özü, bütün bu zaman dilimimiz içerisindeki çalışmalarımız kazasız, belasız olsun. Barış içerisinde, huzur içerisinde, demokrasi şenliği içerisinde bu çalışmalar devam etsin. Bu halkın tek bir evladının canı parlemantodaki 550 kürsüden çok daha kıymetli ve değerlidir. Zaten HDP'nin var olması, bu mücadeleye başını koymuş olmasının nedeni de 'bu ülkenin tek bir evladı, bir tek anne kuzusu yaşamını yitirmesin' diyedir. Çabamızın özü de yaşatmaktır."dedi.

'ÖCALAN: TÜM URFA HALKININ DESTEKLERİNİ BEKLİYORUZ'

Dilek Öcalan,"Bu gün çalışmalarımıza Urfa'dan başlıyoruz. Özellikle biz kadın temsiliyetinde bulunuyoruz.
Çalışmalarımız kendi bölgelerimizde devam edeceğiz. Tüm Urfa halkını selamlıyor ve desteklerini bekliyoruz" diye konuştu. BDP Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Ayhan, İbrahim Binici ve BDP İl Başkanı Celalettin Erkmen de Baydemir ve Öcalan'a eşlik etti. Adaylar daha sonra yerleşkeden ayrılarak Haşimiye Meydanı'ndaki esnafı ziyaret ederek destek istedi.
ZEKİ ALTUNDAĞ