Uğraş: Toplu iş Sözleşmesinden bir iz bulunmamaktadır

Hür Belediye İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet İş Sendikası eski Şanlıurfa Başkanı Ali Uğraş, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi işçileri ile işveren arasındaki 2015 yılı toplu iş sözleşmesiyle İlgili açıklamalarda bulunan Uğraş şu görüşlere yer verdi: "Bilindiği üzere 2015 yılı Ocak ayının başında imzalanması gereken toplu iş Sözleşmesi Nisan ayının ortasına geldiğimiz bugünlerde sözleşmeden en ufak bir iz bulunmamaktadır Toplamda 1100 eski sendikalı işçi ve emekçi kardeşlerimizi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin bu güne Dek imzalanmaması işçiler arasında ciddi bir hayal kırıklığı yaratmıştır 2015 yılının bu dört ayı zamlı maaş almamaları orda kalsın sözleşmeyle ilgili hiçbir iz bulunmamaktadır.
Bununla ilgili gerek yetkili Sendika gerek işveren ser verip sır vermiyor". diyen Uğraş'ın yaptığı açıklamalar bu şekilde devam etti.
"Ben 1995 ile 2011 tarihleri arasında Başkan olduğum sendikada 16 yıl gibi uzun bir zaman zarfında hiçbir gün böyle bir sıkıntıya karşı karşıya kalınmamıştır. Ben 16 yıl başkanı olduğum işçi kardeşlerimin, Toplu iş sözleşmesi gelmeden önce günlerce oturup toplu iş sözleşmesi taslağını hazırlardım ve toplu iş sözleşme günü gelip çattığında işverenle oturup en kısa zamanda işçi emekçi kardeşlerime gerek zam anlamında gerekse sosyal zamlarda ciddi kazanımlar elde ettik. Ben buradan işçi kardeşlerime seslenmek istiyorum. Gelin hür belediye iş sendikası çatısı altında birleşelim ve tekrar o güzel günleri hep birlikte yaşayalım. Sendikacılık ideal bir meslektir, ideali olmayanın işi değildir.
Sendikacılık teşaron işçinin işi değildir. Taşeron bir İşçinin sendikal bir deneyimi yoktur!
Tekrar diyorum tek çare Hür Belediye İş Sendikası çatısı altında toplanalım.
Başka sendikacılara Sendikacılığı öğretelim O zaman Toplu iş sözleşmesinin nasıl yapılacağını gösterelim." Dedi.
MEHMET ER