Halkın Gazetesi YENİURFA 7. Yaşında…

Gazetemizin sorumlu Yazı işleri müdürü Şahban Kılıç, kurulduğu günden itibaren "Gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen gazete" olma yolunda ilerleyen yayın politikasıyla adeta demokrasi portesini ortaya koyan bir gazete olduklarını ifade etti.

Yeniurfa Gazetesi, kuruluşunun 7. Yılını kutluyor

Gazetemizin sorumlu yazı işleri müdürü Şahban Kılıç'a Genel seçimler öncesi AK Parti, BDP, CHP ve MHP'li adayları başta olmak üzere, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, iş ve sanat camiasından kutlama mesajları göndererek gazetenin 7. Yaşını kutladılar.

"GÜNDEMİ BELİRLENEN DEĞİL, GÜNDEM BELİRLEYEN GAZETE"

Gazetemizin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Şahban Kılıç, kutlama mesajı gönderen ilgili kurum ve kuruluş yetkililerine teşekkür ederek, "11 Nisan 2009 yılında yayın hayatımıza başladığımızda, çeşitli zorluklar ve ithamlar ile karşılaştık. Oysa ne bu meslekte ne yeni idik, ne de baskı ve zorluklar engeldi. Çünkü yayın hayatımıza başladığımız dönem, gazete furyasının en çok yaşandığı dönemdi. Bugün ilimizde yayın hayatını devam ettiren sekiz gazete arasında etkin ve yayıncılık sorumluluğu gereği ilimizin sorunlarını bilen, yaşayan ve halkla iç içe olan yayın anlayışımızla, sadece halkın sorunları ile sayfalarımızı doldurduk. Birilerinin siparişi ile değil, halkın sorunlarını içeren manşetler ile kamuoyuna haber sunduk, yani; Gündemi belirlenen Değil, Gündem belirleyen gazete olduk. Doğal olarak bu yayın anlayışı, eleştiriye tahammülü olmayanların hoşuna gitmeyebilir. Zaten amacımız şahıs ve kurumları değil halkın gündemini yansıtmaktır" dedi.

"BUNLAR MI YAZILMAZDI?"

Yazmamız gereken ne varsa mutlaka yazdık diyen Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Yazılanlar karşısında bu da yazılmaz ki diyorlar, soruyorum;
"Büyük vurgun" ,"Topçu mu, Azadi mi, Rabia mı?, "Tıp merkezleri takipte","Dereye bina yapılır mı?","Özel Hastane Paralele Dayandı","Urfa'yı yine rezil ettiler",Yolsuzluk iddiası", "Vekil, atama daire başkanı gibi çalışıyor","Kiraların el yaktığı, evlerin fahiş fiyata satıldığı ilimizde konut sıkıntısını mı yazmadık? Gözü olup görmeyenlere, kulağı olup duymayanlara, ağzı olup konuşmayanlara inat yedi yıldır ilin menfaatleri için yazdık ve yazmaya devam edeceğiz" dedi.

GAZETEMİZ YAZARLARINA TEŞEKKÜR EDERİZ

Gazetemizin kuruluşundan bugüne köşe yazılarıyla destek olan Eğitimci Yazar Mehmet Emin Karahan, Prof. Dr. Musa Kazım Yılmaz, Abdulgani Demir, Osman Gerem, Salih Bencik, Ömer Seyfettin Bacaksız, Mehmet Göbek, Tahir Çoşandal, Yunus Emre Gayberi, Mehmet Cengiz, Mehmet Ercan, Cemal Babaoğlu'na ve Hukuki sorumluluklarını da esirgemeyen Sayın Cuma Ağaç, Av. Abdulkadir Aydın Furuncuoğluna’da teşekkür ederiz.
BU MUTLU GÜNÜMÜZDE BİZİ YANLIZ BIRAKMAYAN OKURLARIMIZA VE MESLEKTAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ.