Ertekin: Şanlıurfa için var gücümüzle çalışıyoruz

Başkan Ertekin yaptığı değerlendirmede: "Şanlıurfada ekonominin merkezi olan ŞUTSO olarak ilimizin sayileşmesine, sanayi yatırımcılarının ilimize çekilmesine, üretim kanallarının çeşitlenmesine ve kalkınmasına katkı sağlamak adına var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.
Başkan Ertekin, Şanlıurfa için gerçekleştirdikleri çalışmalar konusunda şu açıklamayı yaptı: "Yaptığımız bu çalışmaların Şanlıurfa'da yatırım yapan işletmelerin kârlılığına katkı yaparak sermaye birikimini artırması yönünde olduğunu öncelikle ifade edelim. Yatırımcı firmaların ilimize kazandırılması konusundaki tüm aşamalarda Valilik, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile direkt ve koordineli bir şekilde çalışıyoruz, arsa tahsisi, yatıımcıların davet edilmesi, yer ve bölge planlarının oluşturulması çalışmalarda ŞUTSO olarak direkt müdahil konumundayız. Bir çok çalışmamızı yatırım sürecine halel getirmemek adına kamuoyuna yansıtmıyoruz. ŞUTSO olarak ilimizin potansiyelini katıldığımız tüm platformlarda yüksek sesle anlatıyoruz. İlimizde yatırım yapan Türkiye'nin önde gelen firmalarını ikili ilişkilerimiz ve kurduğumuz sağlam diyalog neticesinde buraya kazandırdık"
Başkan Ertekin 8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası ile ilgili olarak da "Hükümetimiz yatırım hamlesi başlatacak teşvik paketini tamamladı. Sanayiyi canlandıracak, teknoloji üretimini artıracak, ithalata bağımlılığı azaltacak yatırımlar için görüş ve önerilermizi aktarmak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ev sahipliğinde düzenlenen 8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'na katıldık. Şura'nın kapanışında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, OSB Kanunu Geçici 9. Maddesinde süreli olarak öngörülen OSB içindeki kullanılmayan parsellerin, bedelsiz olarak yatırımcılara tahsis edilmesi uygulamasının 12 Nisan 2015 itibariyle 2 yıl daha uzatıldığını ifade etti. Bu ilimiz için önemli bir yatırım desteğidir. Ayrıca1 Ocak'ta biten sigorta primi işveren hissesi desteği ve vergi indirimi teşvikleri 2015 yılı sonuna kadar uzatıldı, bu teşviklerin 2020 yılına kadar uzatılması yönünde oldukça ciddi çalışmalar yürüttük fakat bütçe dengesi gözetilerek 1 yıl uzatılması kararı alındı. Yani kısaca ŞUTSO Şanlıurfa'da ekonominin merkezi konumunda. Biz bunun farkındayız, ilimiz için var gücümüzle çalışmalara devam edeceğiz" dedi. YENİURFA