Kamacı: Üyelerimizin haklarını savunacağız

4 ay önce kurulan dernek; meslek eğitimleri, ücret düzenlemesi ve illegal işler yürüten esnaflara yönelik çalışma başlatacak. Öte yandan dernek üyelerine yönelik konut yapımı süreci başlatıldığı bildirildi.
Şanlıurfa Su Tesisat Kalorifer Doğalgazcılar Derneği Başkanı Mustafa Kamacı, dernekleriyle ilgili Yeniurfa Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu. Kamacı,"Kurduğumuz dernekte tüm esnafımız ustalık belgesinden tüm eğitimlere kadar her türlü düzenleme için esnafımızı derneğe bekliyoruz. Kayıt yapan esnafımızın piyasadaki eğitim ve düzen konusunda yapılacak desteklerle ustalık ve kalfalık belgesi gibi eğitimlerini almaları noktasında yardımcı olunacaktır.
Düşüncelerimiz de düzenli bir iş hayatı hem de düzenli para hayatını sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca piyasadaki ustalık belgesi olmayan, düzenli iş yeri bulunmayan esnafları ortadan kaldırıp daha belirgin daha düzgün, eğitimli ve ustalık-kalfalık belgesi alarak piyasa da hizmet vermesi ve daha kollektif bir yapıya bürünerek esnafları bir getirmeyi hedefliyoruz. Dernek kurulum çalışmaları sürüyor. TOKİ ile ev görüşmelerimiz sürüyor. İşçilik ücretleri düzenlemesi. Valilik, belediyeye ve diğer kurum yetkililerinden destek bekliyoruz."diye konuştu.
TOKİ başkanlığıyla irtibata geçen Başkan Kamacı, 500 kişilik müracaat olduğu taktirde konut yapacağını bildirdi.
ZEKİ ALTUNDAĞ