Polat: Down sendromu hayatımızın bir gerçekliğidir

Programa İl Milli Eğitim Müdür Muavini Ömer Polat, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural ve birçok okulun idarecisi de katıldı.

21 Mart Dünya Down Sendromlular günü dolayısıyla Şanlıurfa Rehberlik Araştırma Merkezi

önünde gerçekleştirilen etkinlikte down sendromlu çocuklar cadde üzerinde broşür, şeker, kolonya ve broşür dağıttılar.

21 Mart Dünya down sendromluları günü ve yapılan etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Polat şu görüşlere yer verdi: “Bu etkinliğimizin amacı toplumumuzun bir gerçeği olan down sendromuna dikkat çekmek, toplumda böyle bir engel gurubunun var olduğunu bilmek ve bu engel gurubu ile ilgili özelliklerini tanımalarını sağlamaktır.

Doğan her 800 bebekten birinin dawn sendromlu olduğunu düşünüyoruz, buda epeyi bir sayıya tekabül ediyor ve bu çocukların eğitim aktiviteleri çok önemli, bu çocuklar eğitildikleri zaman kendilerini eğitebilirler, topluma faydalı olabilirler, öğrenebilirler, öz bakımlarını, yemeklerini, çamaşırlarını yıkayabilirler, bilgisayar kullanabilirler yani bu aktiviteleri yapabilirler. Bazı otoriteler tarafından bir engel değil, bir farklılık olarak adlandırılıyor.

Bu tamamıyla kromozon sayılarının farklılığı ile alakalı bir durumdur.

Bu etkinliğin amacıda buradaki arkadaşlarımızla birlikte vatandaşlarımıza bir fotoğraf gösterebilmekti amacımızda bu idi.

Bu organizasyonu düzenleyen Rehberlik ve Araştırma Merkezimize de teşekkür ediyorum.

Halkımızın engelli bireylere karşı duyarlılığını biraz daha arttırmaktır, daha onların farkında lığını sağlamaktır bu konuda evlerinde kapatılmış çocuklar var ise, eğitime ulaşımları engellenmiş çocuklar var ise bunları bir an önce eğitim sahasına çıkmalarını sağlamaktır, buna biraz daha katkıda bulunmayı sağlamaktır, amacımız budur.

Yani bu toplumda down sendromu hayatımızın bir gerçekliğidir.” Dedi.

MEHMET ER