Destekleme ödemeleri başladı

Çiftçiye rahat bir nefes aldıracak destekleme müjdesinin ardından ilk ödemeler 28 Şubat - 1 Mart günleri yapılmaya başlandı. Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu'nun talimatı doğrultusunda başlayan tarımsal destekleme ödemeleri çiftçileri memnun etti. Destekeleme ödemeleri Gübre, Mazot ve Toprak analizini kapsıyor.
Ödemelerin başlamasına ilişkin görüş belirten Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, çiftçiler için zor geçen bir yılın ardından ödenmeye başlanan tarımsal desteklemelerin hem çiftçi için hem de piyasalar için can suyu olduğunu söyledi.
Tarımsal desteklemelerin ödemeleri ise Şanlıurfa'da Ziraat Bankası Merkez Şubesinde yapılacak. Banka kartı ile işlem yapmak isteyenlerin Başak Kartlarını Ziraat Bankası Sarayönü Ek Şubesinden alabilecek.

ÖDEMELER KİMİK NUMARASININ SONRAKAMINA GÖRE

Tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin TC Kimlik Numarasının son hanesine göre yapılacak buna göre; TC numarasının sonu 0-2 olanlar 28 Şubat-1 Mart, 4-6 olanlar 7-8 Mart, 8 olanlar 14-15 Mart Tarihlerinde Ziraat Bankası Merkez Şubesinden alabilecekler.

CAN SUYU OLDU

Gübre, Mazot ve Toprak analizini kapsayan tarımsal desteklemelerin ödenmeye başlaması çiftçiyi memnun etti. Şanlıurfa Ziraat Odası Yönetim Kurulu adına konuya ilişkin açıklamada bulunan Başkan Ahmet Eyyüpoğlu, zor bir yılı geride bırakan çiftçi için desteklemelerin can suyu olduğunu söyledi. Eyyüopğlu, 'gerçekten 2014 yılı içerisinde yaşanan başta don, tarımsal girdilerin artması ve bazı ürünlerdeki fiyat düşüklüğü nedeniyle çiftçi zor bir yıl geride bıraktı. Şükürler olsun ki tarımsal desteklemelerin ödenmeye başlanması hem çiftçimiz hem de piyasa için can suyu oldu.' Dedi. YENİURFA