Ak Parti aday adayları bir araya geldi

Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Cuma Ağaç, Yeniurfa Gazetesine yaptığı açıklamada, İl başkanlıklarının aday adayları ile teşkilatlarını bir araya getirdiklerini söyledi. Ağaç,"Hem coşku hem de kaynaşma var. 1 Mart'ta adaylarımıza yönelik teamül yoklaması yapılacak. Adaylarımız temaslarda bulunuyor, teşkilatlarımızı ziyaret ediyorlar. Bu toplantımızda da kaynaşma oldu. Adaylarımıza, Şanlıurfa'mıza hayırlar getirmesini diliyorum. Özellikle adaylarımıza seslenmek istiyorum. Aday olanlardan 12 kişi seçilecek. Ak Parti'de aday adayı çok. 300 kişinin arasından 12 kişi sadece çıkacak. Listeye giremeyen adaylarda hayal kırıklığı yaşanabilir. Küskünlük olmasın tememnimiz. Bütün adaylarımızın bu duygu ile hareket etmelerini bekliyoruz. Bu durumlar Ak Parti'nin katılımcı demokrasisinin örneği. Her aileden, her aşiretten bir aday çıkabiliyor. Demokratikleşme ve çoğulculuk anlayışının örneği en güzel şekilde görebiliyoruz. Hayırlı olsun."diye konuştu.
'BU SEÇİMİN ANA
AKTÖRÜ AK PARTİ'DİR'
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Celalettin Güvenç, 7 Haziran genel seçimlerin ana aktörünün milletin kalbinden çıkan AK Parti olduğunu söyledi. Güvenç, seçimden sonra ülkenin bir dönüm ve kırılma noktasını yaşayacaklarını belirterek başta Avrupa olmak üzere dünyanın yapılacak olan seçimi yakından takip ettiğini ifade etti. Ülkenin ve devletin yeni bir sürece girdiğini vurgulayan Güvenç, Güneydoğu'da yıllardır yaşanan terör sorununu çözmek ve çözüm sürecini başlatan AK Parti'ye milletin destek olacağına inandıklarını aktardı.
'9 SEÇİM ZAFERLE
SONUÇLANDI'
AK Parti'nin girdiği 9 seçimden mutlak zaferle ayrıldığını hatırlatan Güvenç, şunları kaydetti:"Bu seçimin ana aktörü millet ve milletin kalbinden çıkan AK Parti'dir. İnşallah bu seçimde ülkemiz yeni bir güç olarak ortaya çıkacak ve 100 yıldız coğrafyamızda oynan oyunlar nihayetine erdirilecektir. Bu yola ilk çıktığımızda partimizin genel kurucusu net bir şey diyerek "söz milletindir" dedi. Bu Coğrafyada ötekileşmeyi, ezilmeyi, sömürülmeyi ve devlet milletin hizmetkarıdır dedi. 9 Seçim hep oy verilerek, fakirlerimiz dua ederek, hastalarımız hastanelerde sabahlara kadar dua ederek destek verdiler. Allah'a hamd olsun ki 9 seçim zaferle sonuçlandı. Onlar da Ankara'da 7 düvele teslim olmadılar. "
'DEVİR, AYNI
KARDEŞLİĞİ DEVAM ETTİRME DÖNEMİDİR'
AK Parti'de siyaset yapmayı bayrak maratonuna benzeten Güvenç, bayrağı devr alanların davaya sıkı sıkı sarılması gerektiğini ve aldığı bayrağı daha da ileriye taşıması gerektiğini aktardı. Siyasetin uzun soluklu ve meşakkatli olduğunu anlatan Güvenç, şöyle devam etti:"Biz bu mücadeleyi daha da ileriye taşımak zorundayız. Millet için ve bütün insanlarımız için. Devir aynı kardeşliği devam ettirme zamanıdır. Hamd olsun Türkiye çapında diğer Partilerin 3-5 katı fazla adayımız var, milletin gönlünde yer etmişiz, Millet bizi bağrına basmış. İnşallah Urfa için, Türkiye için kararlı duruşumuzu göstereceğiz. Bu yolda olmak, bu yola gönül vermek ve bu yola köle olmak şereflerin en büyüğüdür. Çünkü burada milletin geleceği, barışı var."
'286 ADAYIN
BAŞVURUSU ALINDI'
AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise Şanlıurfa'dan aday adayı olanlara teşekkür etti. Seçimlerde herkesin kendisi adaymış gibi çalışmasını isteyen Beyazgül, özellikle sandıklara sahip çıkılmasını istedi. İlk olarak 304 aday adayı başvurusu olduğu duyurulmuştu. Aday adayların sayısının yanlış olduğunu ve hatanın diğer illerden de kayıt yapıldığından kaynaklandı, Şuan için 286 aday adayı başvurusu alındı. Tüm aday adaylarına olduğu gibi İbrahim Bey'e de davetiye gönderdik. İbrahim Bey Amerika'da tedavi görüyor. Bizi aradı ve katılamayacağını söyledi" ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından AK Parti aday adayları ve il teşkilatı hatıra fotoğrafı çektirdi. ZEKİ ALTUNDAĞ