Yeniurfa Gazetesi'nden Sgk il müdürüne ziyaret

Genel sağlık sigortası yönünden 6552 sayılı kanunla ( gelir testine müracaat hakkı ve GSS prim borçlarını yapılandırma) İle ilgili ve bağkurluların da bağkur dondurma hakkı ile ilgili olarak görüş alışverişinde bulunuldu.
Şahban Kılıç, Esnaf ve BAĞKUR'luların BAĞKUR dondurma hakkından faydalanabileceği ile ilgili olarak kamuoyunda ve bazı basın organlarında yayınlar görmekteyiz.Bu konu hakkında bizi aydınlatır mısınız.
İsmail Ünlü, Bu şekilde duyumlar bizimde kulağımıza geldi. Henüz böyle bir yasa yok. Sosyal Güvenlik Kurumu BAĞKUR borcunu 6552 Sayılı Kanun Kapsamında yapılandıran, esnaf ve tarım BAĞKUR' luların da BAĞKUR dondurma hakkından faydalanabileceği şeklinde bir yasanın yasalaşması halinde,bu konu bize tebliğ edilir edilmez, kamuoyunu ve basını bilgilendireceğiz.
Yapılanma ile ilgili olarak Vatandaşlarımız bu yapılandırmadan çok memnun oldu. Hükümetimiz vatandaşın sıkıntılarını gidermek ve hafifletmek için gerekli tüm çalışmaları yapmaktadır.
Şahban Kılıç, Emekli olmayı hak kazananlar 30 gün içinde emekli olabileceği belirtiliyor. Kurumunuzda 30 gün emekli işlemlerini yapıyor musunuz?
Emekliliğini hak kazanmış vatandaşlarımızın işlemlerini 30 iş gününde bitirilmesi gerekiyor. Şanlıurfa'da biz bu süreyi 18 güne indirdik. Bize emekliliğine hak kazanmış bir vatandaşımız bize müracaat etikten sonra 18 gün içersinde emekliliğine kavuşuyor, maaşı bağlanıyor. Bizim vatandaşlardan isteğimiz emeklilik günü geldiğinde, aracı kimselere müracaat ederek bu kimselere para kaptırmasınlar. Doğrudan bizim kurumumuza başvursunlar ,bizim memurlarımız tarafından ivedilikle işleri hızlı bir şekilde yapılacaktır.
ŞahbanKılıç , açıklamalarınız için çok teşekkür ederim.
İsmail Ünlü, ben teşekkür ederim. YENİURFA