Sıra Gecesi etkinliklerine standart geliyor

Şanlıurfa Turizm Platformu Başkanı Asuman Yazmacı, kent ile özdeşleşen sıra gecesi etkinlikleri için standart getirileceğini bildirdi.
Platformun Sıra Geceleri Komisyonu, Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Göbeklitepe Toplantı Salonunda sıra geceleri etkinliği düzenleyen ekiplere bir toplantı yaptı.
Platform Başkanı Yazmacı, ekiplerin dernekleştirilmesi, ücretlendirilmesi, sertifika alınması ve denetlenmesine ilişkin ekip temsilcileriyle görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.
Toplantıda ekiplerin işverenler ile yaşadığı sorunların da görüşüldüğünü ifade eden Yazmacı, etkinliklerin düzenlendiği konukevi ve işletme sahipleriyle de görüşeceklerini ifade etti.
Yazmacı, sıra gecesi etkinlikleri için standart getirilmesini kararlaştırdıklarını bildirerek, "Sıra gecesi etkinlikleri için yeni standartlar getireceğiz. Dernekleşme çalışmalarına başlanmasına, ücretlere taban fiyatı getirilmesine, ekiplerin sertifika alması, denetimin de kamu tarafından yapılması için çalışmalara başlanmasına karar verildi" dedi.