Yektaş’tan Hz. İsa’nın kayıp mendili hakkında açıklama

 Oda Genel Sekreteri Müslüm ÇOBAN yaptığı açıklamada “Tüm kamuoyunun bildiği gibi Turist Rehberleri Birliği 22.06.2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6326 sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu gereğince kurulmuş, ülke genelinde 13 meslek odasının üst kuruluşu olan Merkezi Ankara olan TUREB Turist Rehberleri Birliği bünyesinde bulunan ŞURO; Şanlıurfa ile birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde toplam 15 il bize bağlı bulunmaktadır.” Dedi.

            Rehberliğin Tarihi, Rehberlik Mesleğinin Dünyadaki durumu ve Rehberlerin Sorunlarının konuşulduğu toplantıda Şanlıurfa Rehberler Odası Üyesi Ülkesel Profesyonel Turist Rehberi Hüseyin Yektaş da şu konuya değindi:

             “2000 yıl kadar önce Şanlıurfa’da yaşamış olan Osrohen Kralı V. Abgar’a Hz. İsa tarafından gönderilmiş olan mendilin(üzerinde H.z İsa’nın suretinin bulunduğu) dış mihraklar tarafından çalınarak İtalya’da para karşılığı sergilendiğini, bu manevi, tarihi, kültürel ve turizm değeri olan bu emanete sahip çıkılması gerektiğini vurguyarak yetkilileri göreve çağırıyorum.” Dedi.

MEHMET ER