CHP'li Oran, hükümeti eleştirdi

"Urfalı burada soğukta donarken, kaçak saray'da lüzumsuz yapılan bin odasının ısıtması için 6 ayda 10 milyon TL ısınma harcaması yapıldığını belirten CHP Milletvekili Oran, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu ülkenin acilen normalleştirilmesi, tüm kurum ve kuralların rayına oturtulması gerekmektedir, bunu yapacak olan da CHP'dir. Çünkü biz "umudun, özgürlüğün ülkesi, herkesin Türkiye si" diyoruz.
CHP iktidarında demokrasi topal olmayacak, demokrasi adalet ve insan hakları olmadan topaldır. Yerelden genele demokrasi, katılımcı çoğulcu paylaşımcı demokrasi
Erdoğan ve Davutoğlu hükümetleri tamamen içi boş sloganları, büyük yalanları durmadan tekrarlayarak insanların beynini yıkamakta, nazi taktiklerini olduğu gibi kullanmaktadır.
Aynen istikrar sürsün Türkiye büyüsün yalanında olduğu gibi.
Urfalı burada soğukta donarken, kaçak saray'da lüzumsuz yapılan bin odasının ısıtması için 6 ayda 10 milyon TL ısınma harcaması yapacak.
AKP'den önce Türkiye ortalama yüzde 5 büyüdü, son 7 yıldır yüzde 3,5
10 milyon emekli var bu ülkede bu hükümet onlara 24 tl maaş zammını yeterli gördü, bozdur, bozdur harca günde bir simit parası bile değil
İMF'ye borcumuzu ödedik diyorlar yalan! 90 yılda ülkede tüm hükümetler 2002 yılına kadar 130 milyar dolar dış borç bırakmış bu hükümete, onlar bu borcu 400 milyar dolara çıkardılar. 22 milyar dolar mf borcunu ödesen
Yunanistan'da çiftçi mazota ötv ödemeyip 1,5 tl'ye tarlasını sürerken, Urfalı Mahmut hemşerim 4 tl'ye nasıl sürecek tarlayı da ekeceği pamuktan kar edecek? CHP'nin size sözüdür çiftçi kardeşim de aynen lüks yatta kullanılan ötv'siz 1,5 tl'lik mazotu kullanacak bak o zaman Urfa'da işsizlik kalıyor mu?
Mayınlı arazileri tarıma açacaklar geçen sefer İsrail e verilmesini biz önledik şimdi kime verecekleri belli değil, türgev bile alabilir! Temizlenecek verimli arazi niye Urfa'lı kardeşime verilmiyor soruyorum?
Urfa'ya yatırım gelmiyor, çünkü doğru teşvik modeli yok ve elektrik kesintileri çok fazla fabrikasın buraya taşıyanlar da birer, birer kapatıyor. Sulama kanalıyla tarlasını dönümü 25 TL'ye ödeyen köylümüz de var kendi kuyusundan masraf edip tarlasını sulayan ve devletin dönüme 90 TL aldığı yerler var böyle haksızlık olur mu? Dedi.
MEHMET ER