Büyükşehir'den araç filosuna 14 otobüs daha eklendi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşımada kullanılmak üzere alınan 14 otobüs düzenlenen törenle hizmete girdi. Kentin ulaşım sorununa katkı sağlanması hedefleniyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, toplama merkezindeki törende gazetecilere yaptığı açıklamada, otobüs filosunun güçlendirilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, bir yıl içerisinde 53 otobüsün Büyükşehir Belediyesi filosuna katıldığını söyledi. Toplu taşımada araç filosunun ciddi şekilde güçlendiğini vurgulayan Güvenç, yakın zamanda 10 yılın üzerindeki araçları da filodan çıkaracaklarını ifade etti. Ulaşım sorununu çözmek için sadece otobüs almadıklarına işaret eden Güvenç, şöyle konuştu:"Divanyolu'nda, Haşimiye'de esnafımızla istişare ettik. Verdiğimiz karar, Divanyolu'dan, Haleplibahçe'den bu tarafa gelirken otobüs yoluyla özel araç yolunu ayırmaktır. Esnafımızın da onayını aldık, 4 yerde cep yaparak indir bindir sorununu çözeceğiz. Bu hafta Abide'nin altındaki yıkımları bitirdik. Burada 300'ün üzerinde binayı yıktık. 11 Nisan'ın altındaki o yolu hizmete hemen alıyoruz. Bundan sonra Karaköprü Cemre tesislerinden Haleplibahçe'ye 12 kilometrelik yolu vatandaşlarımız 18 dakikada kat edecek. Hedefimiz budur, inşallah bunu gerçekleştireceğiz."

'KAVŞAKLARA AKILLI SİMÜLASYON UYGULAMASI'

Kentteki kavşaklarda akıllı simülasyon uygulaması başlattıklarını dile getiren Güvenç, ihtiyaç duyulan yerlere köprülü kavşakların yapılması için görüşmelerin olumlu şekilde devam ettiğini kaydetti. Parkometre ücretlerinin indirilmesi için talimat verdiğini vurgulayan Güvenç, belediyenin parkometreden ücret kazanmak gibi bir amacının olmadığını ifade etti.

'KONUT SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN ŞUSKİ'NİN YERİNİ SATILIĞA ÇIKARIYORUZ'

Güvenç, konuşmasında kentteki toplu konut çalışmalarına da değinerek, şunları kaydetti:"10-15 güne kadar ŞUSKİ'nin yerini satılığa çıkarıyoruz. Oradan elde edeceğimiz gelirle konut yapımına başlayacağız. İlk etapta da Evren Sanayi Sitesi'nde çalışan dar gelirli kardeşlerimizin konut sahibi olması için o bölgede çalışmaya başlamak."

ZEKİ ALTUNDAĞ