Gözaltılara tepkiler her geçen gün büyüyor

ŞUTED öncülüğünde toplanan kalabalık, 'hepimiz fuatavniyiz' pankartı açtı. Burada Konuşan CHP il başkanı Hasan Oğul, hükümetin yandaş basın ve yargı ile ülkenin değerlerini alt üst ettiğini söylerken, Şanlıurfa Mimarlar Odası Başkanı Bilal Yıldırım, yazarlara yandaş olmaları karşılığında altın kalemlerin verildiğini yandaş olmayanlar ise bedelini özgürlüğü ile ödemesi pahasına mertçe yazdığını ifade etti.
Basın mensuplarına yapılan operasyonlar 3'üncü gününde de Şanlıurfa'da protesto edildi. Şanlıurfa Teknik Elemanlar Derneği(ŞUTED) öncülüğünde bir araya gelen kalabalık gemi maketleri ve saatlerle adliye önünde toplandı. ŞUTED'in organize ettiği eyleme CHP il teşkilatı ve Şanlıurfa Mimarlar Odası da destek verdi. Zaman Gazetesi'ni elinde taşıyan vatandaşlar, 'yapılan operasyonları kınadı, 'özgür basının susturulmayacağını dile getirdi.
CHP İl Başkanı Hasan Oğul, konuşmasına 'hırsızlık ve yandaşlık' haftası kutlu olsun diyerek başladı. Tüm mazlumların yanında yer alacağını dile getiren Oğul, "adı, sanı kim olursa olsun mazlumların yanında zalimlerin karşısında olacağız. Bunu size ahd ediyoruz. Yemin ediyoruz. Özgür basına yapılan her darbe toplumun hürriyetine, haklarına, tüm değerlere yapılmış sayılır. Hırsızların yakasına yapışacağız. Bu memlekette yargı, basın ve yürütme ile ortak olup bütün Türkiye'nin değerlerini alt üst ettiler, bunlara fırsat vermeyelim." Dedi. "Avrupa ülkelerinde polis hırsızı kovalıyor, benim ülkemde hırsız polisi kovalıyor" diyerek şaşkınlığını dile getiren başka bir CHP il yöneticisi ise, "bir gemi denize indi, ikincisi indi.. bir gemi 40 Trliyon. Peki Erdoğan Şimdinin cumhurbaşkanı 10 gemi 400 trilyon yapıyor nerde bunun kaynağı. Tabi ki hırsızlıktır. Hal pazarının orda emekli akşama doğru ezik domates patlıcan topluyorsa siz kalkıp 1 katrilyon 300 trilyona saray yapıyorsunuz." Diyerek toplum arasındaki farklılığa tepki gösterdi.
Adliye çıkışında kalabalığı gören bir yaşlı ise 'merak etmeyiniz. Şu istikbali inkılap içerisinde en gür sada İslam'ın sadası olacaktır' diyerek eyleme destek verdi. Bu sırada kalabalık 'zalimler için yaşasın cehennem' sloganları atmaya başladı.

"YANDAŞLAR ALTIN KALEM, OLMAYANLAR DA BEDELİNİ ÖZGÜRLÜĞÜ İLE VERİYOR"

Şanlıurfa Mimarlar Odası Başkanı Bilal Yıldırım da operasyonları sert bir dille eleştirdi. Yıldırım, hükümetin yandaş yazmaları karşılığında altın kalemler vadettiğini dile getirdi. Yıldırım şu sert ifadelere yer verdi: " yolunu yolsuzlukla bulan efendiler yazarlara yandaş olmaları karşılığında altın kalemler vadettiler. Ve o kalemlere mürekkep yerine altın suyu çektiler. Biat edenler ve yandaş olmayı seçenler biat etmenin gereğini yerine getirerek yaldızlı harflerle her gün literatürümüze utanç kelimeleri eklediler. Özgür basın ise bugün bedelini özgürlüğü ile ödemesi pahasına yetimin gözyaşıyla yazdı, şehidin kanıyla yazdı, Soma'nın kömürü ile yazdı. Ama hiç tereddüt göstermeden mertçe, dürüstçe, erkekçe yazdılar."
Basının her şeye rağmen dik durması gerektiğini aktaran Yıldırım, "bugün özgür basına yapılan gözaltı, okuyucusuna yapılan gözdağıdır. Zaman doğru yazdığı için okuyucusu yine doğru okuyor. Herkes şunu iyi bilsin hepimiz tek tek gözaltına alınsak ta doğru bildiğimizden asla vazgeçmeyeceğiz." Diyerek hukuksuz operasyonlara gönderme yaptı. Şanlıurfa Teknik Elemanlar Derneği(ŞUTED) Başkanı Sarıkış ise basına karşı yapılan operasyonların demokratik ülkelerde eşine rastlanılmayan bir durum olduğunu ifade etti. Sarıkış, görevi hizmet olan hükümetin milletine zulmetmesini eleştirdi.

"PARAYA PULA TALİP DEĞİLİZ"

Eylemin sonunda konuşan AKTİFSEN İl Başkanı Osman Çakmak da gözaltına alınma gerekçelerine gönderme yaptı. Çakmak şu ifadelere yer verdi:"Değil ülkeyi yıkmak, altını oymak hem tarihi şahit tutarak, hem de buradaki insanları şahit tutarak şunu demek istiyorum; vallahi de, billahi de makama mansıba talip değiliz. Paraya pula talip değiliz. Adliyenin çıkışında önümüze Şanlıurfa'nın tapusunu koysalar dönüp bakan namerttir."
YENİURFA