Mehmet Canbek, Şeb-İ Arus törenlerinde

GAZETECİLER KONYA'DA BULUŞTU
Yeniurfa Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Canbek Konya'da yapılan Şeb-İ Arus törenlerde Şanlıurfa'yı temsil etti.
Program kapsamında, 20 ülkeden 40 uluslararası ve 34 yerel medya çalışanı Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün davetlisi olarak bu yıl 741'incisi yapılan Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'ne katılıyor.
Programın ilk günü gazeteci heyeti kentin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etti. Konuk gazetecilerin ilk durağı, Konya Organize Sanayi Bölgesi ve Konya Bilim Merkezi oldu. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, bilgilendirme toplantısında 'Yükselen Ekonomi: Konya' başlıklı bir sunum yaptı. Gazeteciler, daha sonra Karatay Medresesi, Alaaddin Tepesi ve Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. Gazeteciler daha sonra Konya Valisi Muammer Erol ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'le akşam yemeğinde buluştu.
BYEGM Konya İl Müdürlüğünün katkısıyla yapılan programla, yerel ve uluslararası medya çalışanları arasındaki etkileşim ve olası işbirliği imkânlarının artırılması hedefleniyor.
YENİURFA