Hayırseverler cami ve kuran kursu yaptırdı

Düzenlen açılış Programı okunan kuran tilavetiyle başladı. Programa Akçakale kaymakamı Eyüp Fırat, Şanlıurfa il müftüsü İhsan Açık, Akçakale belediye başkanı Abdülhakim Ayhan, Akçakale ilçe müftüsü Hüseyin ortaç, daire amirleri din görevlileri, sivil toplum kuruluş başkanları ve vatandaşlar katılım gösterdi. İş adamı Halil Ayhan tarafından 2012 yılında 300 m2 bina oturumu olan Haliliye Cami ve kuran kursu, alt kısımda 30 kişilik 3 kuran kursu sınıfı, 1 mescit, 1 yönetim odası, 1 bekleme salonu, 1mutfak ve abdest hane bulunuyor. Üst kısmı da ise 1000 kişilik cemaate hitap eden bir camii olarak hizmet verecek.
Açılışta konuşma yapan Şanlıurfa İl Müftüsü Hüseyin Ortaç, şunları söyledi; "Haliliye kuran kursu açılışında emeği geçen Akçakale belediye başkanının babası sayın Halil Ayhan'a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Rabbim emeklerini zayi etmesin. Yine kuran kurslarının açılışında maddi manevi bizlere emeğini esirgemeyen Akçakale kaymakamı sayın Eyüp Fırat beyefendiye teşekkür ediyorum. Bununla beraber her zaman gerek cami kuran kursu inşaatında her zaman maddi manevi bizlere destek olan Akçakaleli halkımıza huzurlarınızda ben teşekkür ediyorum."dedi.
Şanlıurfa il müftüsü ihsan Açık ise şunları söyledi; " hedefimiz şudur her mahallemize bir cami, bir kuran kursu, her köyümüze bir cami bir minare bir kuran kursu yapılması için gereken çalışmaları yapacağız. Bunu hep beraber başaracağız. Bir beldenin Müslümanların elinde olduğunun teminatı oradaki camii minare ve kuran kursudur."
Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat,"İnşallah bu ilim yuvalarında her anlamda eğitiriz, el birliğiyle sıkıntılı ve problemli zamanlarda üstesinden ancak bu şekilde gelebiliriz."dedi. Program camii ve kuran kursunun gezilmesinin ardından son buldu. YENİURFA