Uluslararası sendika temsilcileri, Kobanili Kürtlerle görüştü

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu heyeti, Suruç ilçesinde Suriyeli Kürtlerin barındığı kampları ziyaret etti. Aralarında Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ile Avrupa'dan çeşitli sendika temsilcilerinin bulunduğu heyet, Suruç ilçesindeki kamplarda yaşayan Suriyeli Kürtlerle görüştü.
Heyet daha sonra Suriye sınırındaki Çaykara Mahallesi'ne geçti. Heyet adına açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen sendika temsilcileriyle bölgedeki gelişmeleri yerinde görmek istediklerini söyledi.
Sınırdaki izlenimleri Avrupa ve dünya gündemine taşımayı amaçladıklarını ifade eden Beko, "Bölgedeki sorunların arkasında ABD emperyalizmi ve buna destek çıkan ülkelerin yürüttüğü politikalar var" dedi. KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen de emekçilerin Türkiye sınırındaki gelişmelere sesiz kalmadığını kaydetti. Açıklamanın ardından sendika üyeleri Suriye sınırında insan zinciri oluşturdu.