Topal: Şanlıurfa’ya farklı bir dernek sistemini getireceğiz

29 yıl Türkiye Silahlı Kuvvetlerinde görev yaptıktan sonra emekli olan kıdemli Başçavuş Hasan Topal Önderliğinde kurulan Berferat Derneği üyeleri her ay geleneksel olarak düzenlenen toplantıda dernek binasında bir araya gelerek birlikte yemek yiyerek sohbet ettiler.

1988 yılında Atatürk Barajı suları altında kalan, Arap Kantara, Lidar, Cimcime, Şarkan, köylerinden ve Fırat havzası üzerinde su altında kalan köylülerin oluşturduğu Berferat Köylüleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma derneği üyeleri

Piazza AVM karşısında, Emmoş Bucak petrol ofisi yanındaki dernek binasında Başkan Hasan Topal öncülüğünde bir araya geldiler.

Dernek binasında bir konuşma yapan, Berferat Köylüleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emekli kıdemli Başçavuş Hasan Topal şunları söyledi: "Derneğimizin periyodik toplantılarından bir tanesinde daha bir araya geldik, yeni kurulan bir dernek olmamıza rağmen üye sayımızda çok büyük artış oldu, her gün biraz daha büyüyoruz.

Yaklaşık on gün önce iki ailemiz arasında meydana gelen nahoş hadiseden dolayı bugün aynı zamanda bir barışma yemeği organize ettik. Sağ olsun tüm dostlar iştirak ettiler, bizleri onurlandırdılar, derneğimizin çatısı altında bu birlikteliği gerçekleştirdik. Bundan dolayı tüm köylülerimizi ve iki ailemizi kutluyorum. Bu tür faaliyetlere bundan sonrada devam edeceğiz.

Bizim amacımız Şanlıurfa'da farklı bir dernek sistemini bir araya getirmek, bu kapsamda ilerleyen zamanlarda gençlik kollarımızı ve kadın kollarımızı oluşturacağız.

Bilinen tabirle ayda bir sefer toplanan ve yemek yenilen dernek olmaktan çıkıp, toplumun menfaatleri, ihtiyaçları ve üyelerimizin talepleri doğrultusunda elimizden gelen tüm gayreti dernek olarak göstereceğiz.   

Tabi bu hedeflere ulaşmak için birlik ve beraberlik içersinde olmamız gerekmektedir. Ben yönetim kurulu adına bu duygunun bizde mevcut olduğunu biliyorum. Bugünkü toplantıya iştirak eden tüm üyelerimize ve köylülerimize teşekkür ediyorum." Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET ER