Şahap: Karakoyun parkında ışıklandırma yetersiz

3 dönemdir muhtarlık yapan Şahap ile Kamberiye mahallesinin sorularının konuşulduğu ziyarette Şahap, Karakoyun parkında ışıklandırma yetersiz olduğunu, taziye evi için yer istediğini verilmediğini, Mahalleye semt pazarının yapılmasın gerekli olduğunu ve her geçen gün sayılarının artığı madde bağımlılarına dikkat çekti.

'Sen Söyle Şanlıurfa'ya konuşan mahalle muhtarı Şahap, birçok sorunlarının olduğunun vurgusunu yaparak, yetkililerden destek istedi.

MAHALLENİZİN ÖNCELİKLİ SORUNU NEDİR?

“Mahallenin sorunları çok var, zaten bu konuda belediyeye de dilekçe ile başvuru yapıyoruz, sık, sık ama bir türlü bazı sorunlar hala giderilmedi. Örneğin Köprübaşından, Kamberiye’ye giden Seyfettin Sucu sokak var o sokağın tek yol olması bizim mahallemiz açısından çok iyi olacak çünkü iki yönden araç çıktığı zaman yol kapanıyor, yani çocuklarımız sıkıntı çekiyor. Bunun için Büyükşehir belediyesine ve Haliliye belediyesine dilekçe yazdık. Orada dediler ki trafik komisyonuna havale ettiler oraya da dilekçe yazdık geldiler gördüler ve halen bir netice alamadık,

MAHALLENİZDE URFA’NIN EN BÜYÜK PARKLARINDAN BİRİ OLAN KARAKOYUN PARKI VAR, BU PARKLA İLGİLİ SORUNLARINIZ VARMI?

Kamberiye mahallemizde bulunan Karakoyun parkı bu parkımızda ışıklandırma yok, gece çırası gibi ampuller var orada, bu sebepten dolayı adeta eroin ve esrarın satış yuvası olmuş durumda.

Fuhuş’un bile önüne geçemiyoruz, burada bununla ilgili olarak emniyetimizle görüştük sağ olsunlar ama onlar da ne yapsınlar alıyorlar 10 dakika sora bir daha çıkıyorlar bu konuda Haliliye Belediye Başkanımız veya Büyükşehir Belediye Başkanı büyük aydınlatma direği takarsa daha güzel olur. çünkü mahallemizde oturanlar ailesi ile çarşıya veya bir yere gitmek istediği zaman mecburi olarak bu parkı kullanmak zorunda kalıyorlar, adamın bir elinde bıçağı bir elinde içtiği bali poşeti buradan geçenlere saldırıyor.

BELEDİYENİN ÇALIŞMASINI NASIL BULUYORSUNUZ?

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’a mahallenin sıkıntıları için dilekçe verdik ve kendilerine dedik ki fen işlerinde biraz sıkıntımız var, birkaç tane sokağımızın parke taşları düzeltilmesi lazım! Sokaklarımızın parke taşları komple yapılmayacak, yama usulü yapılacak ama ekibimiz yok diyerek, Büyükşehir’e havale ettiler, Büyükşehir altı aydır yamanın sadece ve sadece bir fotoğrafını çekmiş hala gelip yapacaklar.

Yeni bir yol istemiyorum sadece 4 tane eleman gönderecek ve o yamayı tamir edecek Haliliye belediyesi ekibimiz yok fen işleri ekip kurmamışız diyerek geçiştiriyorlar.

TAZİYE EVİ İÇİN YER İSTEDİM, AMA YER VERMİYORLAR

Temizlikte yine aynı sıkıntımız var bir tabiî ki hükümetimizi başbakanımızı belediyemizi seviyoruz ama biraz bizi dinlesinler bizlere yardım etsinler mahalle halkı diyor ki, muhtar çalışmıyor, muhtar çalışmayı ister ama belediye tarafından işlerimiz yapılmıyor, ben bir tane taziye evi istedim dedim ki yer verin mahallede bir tane kadın taziye evi bir hayırsever mahallenin halkından yapacak ama yer vermiyorlar.

Haliliye belediye başkanı diyor ki, 15 günde bir mahalleleri yıkayacağız, yıkamayı bir kenara bırak, temizlik yok, inşallah bu hususta bizleri dikkate alırlar almasalar kendileri bilir.

MAHALLENİZDE KİRA PROBLEMİ VARMI?

Mahallemizde Suriyeliler çok elbette mahallenin üçte biri Suriyeli olmuş bu Suriyeliler tabiî ki Müslüman kardeşlerimiz ama kamplarda kalsalardı ki, hepimiz Müslüman’ız, Kaplarda destek olurduk ama burada olmuyor. Akşam mahallede geziyorum saat 12 ile 1 arası mahallede Suriyelinin elinde telefon çalıyor, ailemle Suriye’den görüşüyorum yahu iki de bir telefonla görüşmek olmuyor. Bu konuda çok sıkıntı çekiyoruz, inşallah iyi olur.

Kira sıkıntısı olarak, Suriyeliler geldikten sonra kiralar 2 lira iken, 3 lira oldu, vatandaşlarda haklı, Suriyelide haklı adam gelmiş, dışarıda kalmış ev soruyor, evi pahalıya veriyorlar, çünkü ona vermese diğeri gelecek, Allah iyi etsin başka ne diyeyim ki.

Bu uyuşturucu kullanan kardeşlerimizle ilgili olarak, Emniyetimiz daha iyi bir tedbir alır, belediyemiz de parktaki aydınlatmalarımızı yaparlarsa inşallah bu gibi sıkıntılar giderilir.” Dedi.

MEHMET ER