"Dünden Bugüne İçimdeki Urfa" sergisi açıldı

Şanlıurfa Haliliye Belediyesinin katkılarıyla dün Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı'nın açtığı resim sergisi 1 hafta boyunca sanatseverler ile buluşacak.
1980 Şanlıurfa doğumlu olan ressamın sergide 28 eseri bulunuyor. Genelde yağlı boya resimlerinin yer aldığı sergide, sekiz yıllık emeğini taçlandıran sanatçının eserleri sanatseverlerle buluştu.
Mustafa Çavcı (Tuzcu)'nın resim sergisinde genelde Urfa konulu, tarihi çarşılar, unutulmaya yüz tutmuş meslekler, yaşam tarzları ve şehrimizi simgeleyen yerler yer alıyor.
Bir hafta boyunca açık kalacak olan sergiye sanatsever Şanlıurfalıları davet eden genç sanatçı sergisi ve çalışmaları hakkında şunları söyledi: "Ben gıda işi ile uğraşmaktayım, 2006 yılından beri resim yapmaya başladım, boşta olduğum zamanlarda hobi olarak başladım resim yapmaya ilk kişisel resim sergimi Haliliye Belediye Başkanımızın katılımı ile açtık, Urfa sevdasından dolayı yaptığım çalışmalar genelde Urfa üzerine halkımızın gelip bu eserleri görmelerini tavsiye ediyorum." Dedi.
Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'da açılışına katıldığı resim sergisi hakkında şunları söyledi: "Şanlıurfa'nın yetiştirmiş olduğu sanatçılardan birisi olan Sayın Mustafa Çavcı'nın resim sergisini inceleme ve gezme fırsatı bulduk, gayet başarılı eserlere imza atmış, Urfa'nın geçmişini, tarihini, tabiatını, kültürünü eserlerine aktarmış, bu gibi eserler Urfa'nın tarihine kayıt olarak geçmektedir, tebrik ediyorum ve kendisine ileriki sanat hayatında başarılar diliyorum". Dedi.
MEHMET ER