Kaya: Urfa'nın sorunlarına çözüm istedi

Dünya'da yaşanan ekonomik krizlere rağmen, Hükümetin aldığı tedbirlerle Türkiye'nin krizleri hafif rüzgarlar şeklinde atlattığını kaydeden Başkan Kaya, sermayenin ve yatırımcının aradığı güven ortamının başlatılan çözüm süreci ile sağlanmaya çalışıldığını söyledi. Şanlıurfa'nın bir tarım kenti olduğuna vurgu yapan Başkan Kaya, Şanlıurfa2nın tarıma dayalı sanayisinin de hızlıca geliştiğini belirtti.

TEŞVİK PAKETİ SÜRESİNİN UZATILMASINI İSTİYORUZ

Teşvik Yasası'nın Şanlıurfa'ya çok büyük katkılarının olduğunu aktaran Kaya, Teşvik Yasası süresinin uzatılmasını istedi. Kaya, Şanlıurfa'ya yaptığı yatırımlar için Ekonomi Bakanlığı'na da teşekkürlerini iletti. Kaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ekonomik yatırımlar için 264 tesise 68 Milyon TL, 6557 makine ekipman alımı için 50 Milyon TL. TKDK tarafından ise günümüze kadar 167 projeye 35 Milyon TL hibe verildiğini söyledi.
Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından ise 2010 yılından beri Mali Destek Programları kapsamında 147 proje uygulandığını aktaran Başkan Kaya, Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programları kapsamında ise 42 projeye destek verildiğini ve Ajans'ın bu projelere 40.2 Milyon TL hibe verdiğini belirtti. Kaya; "Ayrıca da ilimizde alternatif ürün ekimine ve Katma Değeri yüksek olan ürünlerin ekimine geçmemiz lazım diye düşünüyoruz" dedi.
Şanlıurfa'nın büyükşehir statüsünde olduğunu yurt içinden ve yurt dışından oldukça göç alan bir kent olduğunu ifade eden Başkan Kaya, hükütetin ilin sorunlarına destek sağlamasını istedi. Başkan Kaya, Şanlıurfa'nın çevreyolu, köprülü kavşak ve toplu taşımada arttırımlara gidilmesini istedi.

ELEKTRİK KESİN İLERİNE ÇÖZÜM BULUNSUN

Bazı çiftçilerin bankalara kredi müraacatlarında gayrimenkullerinin ipotek olarak kabul edilmediğini aktaran Başkan Kaya; "Ayrıca Şanlıurfa'ya bağlı ilçelerimizde sık sık elektrik kesintileri yaşanmakta, bu durum yeni gelişen sanayimizi ve üreticilerimizi zor durumda bırakmaktadır. Bu konuya acilen tedbir alınmasını talep ediyoruz." dedi.
YENİURFA