Bakan Kılıç, Urfa standını ziyaret etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Müsteşar Faruk Özçelik ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Sinan Aksu Şanlıurfa Gençlik Merkezleri Standını ziyaret ederek, Şanlıurfa Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ertuğrul Yıldız'dan ve Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürlerinden bilgi aldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilk kez düzenlenen "Gençlik Merkezi Günleri" 18 - 20 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen organizasyonlarla sona erdi.
"Gençlik Merkezi Günleri" organizasyonu için Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı gençlik merkezleri ve Bakanlık adına toplam 82 stant kurulacak. Gençler bu stantlarda gençlik merkezlerinde hazırladıkları ebru, bakır işlemeciliği, hat, tezhip, ahşap oymacılığı gibi çeşitli atölye faaliyetlerini sergilendi. Ayrıca gençlik merkezlerindeki faaliyetleriyle ilgili fotoğraf sergisinin yanı sıra gençlik merkezlerindeki faaliyetleri içeren tiyatro ve halk oyunları gibi gösteriler de sahnelendi.
"Gençlerimizi güzel gelecek bekliyor"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gençlere yönelik olarak ilk kez düzenlenen Gençlik Merkezi Günleri'nin amacının ülkenin dört bir yanından gelecek olan gençleri birbiriyle tanıştırıp kaynaştırmak olduğunu söyledi. Gençlik merkezlerine üye olan gençlerin birçok sosyal faaliyette yer alarak yeteneklerini geliştirdiklerine dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, şöyle konuştu:
"Böylece gençlerimiz her türlü kötü alışkanlıklardan uzak kalarak, kendileri için güzel bir gelecek inşa ediyorlar. Ülkemizin yapı taşları olan gençlerimizin gençlik merkezlerindeki faaliyetlerine daha fazla katılım göstermelerini bekliyoruz. Her geçen gün üye sayısı artan gençlik merkezlerimizi ilçelerimizde de yaygınlaştıracağız. Bu merkezlerle lider ülkenin lider gençlerini yetiştireceğiz. Önümüzdeki iki yıl içinde 182 olan gençlik merkezi sayısını 2 katına çıkaracağız." Dedi.
MEHMET ER