Ziraat Odası bölgenin öncü çiftçi STK'sı olma yolunda

Önceki gün 9 ilden tarım ile ilgili resmi ve sivil toplum kuruluşları Şanlıurfa Ziraat Odası'na ziyarette bulunarak görüş alışverişinde bulundu. Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Ataş tarafından karşılanan heyet ile 2 saat süren bir toplantı gerçekleştirildi. Görüşmede Ataş, odanın çalışmaları hakkında geniş bilgi verirken Şanlıurfa Ziraat Odası ile imzalanan protokol kapsamında oda bünyesinde Çiftçi Örgütleri Merkezli Çoğulcu Yayım Modeli Kapsamında çalışma yürüten GAP TEYAP İl Koordinatörü Ahmet Coşandal uyumlu bir çalışmanın devam ettiğini belirtti.
Şanlıurfa Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Halil Ataş, oda bünyesinde ve tarlada-köyde devam eden eğitim çalışmaları ile bölge tarımına liderlik etmek hedeflerinin olduğunu söyledi. Ataş, 'özellikle yeni hizmet binamızın hizmete girmesi ve imkanlar oluşturarak, daha fazla çiftçiye ulaşıyoruz. Tohum seçimi, sulama, ilaçlama ve ürün ekimi ile hasadı konularında ürün verimi arttırıcı çalışmalarla hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz.' Dedi. Ataş ayrıca bölge yetkilileri ile Ziraat Odası Başkanlarını ağırlamaktan da mutluluk duyduğunu söyledi.
GAP TEYAP İl Koordinatörü Ahmet Coşandal, hafta iki gün hem çiftçilere hem de teknik personele eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Coşandal, 'tabi yapılan çalışmalarının geri dönüşümü hemen gözlenmeyecektir. Ancak hasattan hasada artan eğilimde bir bilinç ve tarımsal kazanç elde edilecek. Bunun ilk işaretlerini almaya başladık' dedi.
Bölgede pek rastlanmayan çilek üretimi ile dikkat çeken Batman Çilek Üreticileri Örgütü Başkanı Mahmut Doğan çalışmaları hakkında bilgi verdi. Doğan, Batman - Siirt GAP TEYAP il koordinatörlüğü ile yapılan çalışmalar sonucu Sason'da çilek üretmeye başladık. Çalışmada il tarım müdürlükleri ile Batman Ziraat Odasının katkıları da büyük oldu.
Bölge için yabanca ancak uygun iklim koşulları nedeniyle farklı ürünlere yönelinebileceğine iyi bir örnek olarak şu anda çilek üretiyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu ürünün üretimini de artıracağız' dedi.
YENİURFA