Ayhan, Araştırma ve Uygulama Hastanesini meclise taşıdı

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan,"Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Tıp Fakültesinin ameliyathanesi Atatürk Mahallesi hastane caddesindeki binada bulunmaktadır. Patoloji ünitesi ise Vali Konağı Caddesi Hamidiye Mahallesi yaklaşık 3 km. uzaklıkta bulunan poliklinik hizmetleri veren ek binasında bulunmaktadır. İddialara göre ameliyathanenin yapıldığı binada patoloji parçası hasta yakınlarına kantinde satılan kaplar içerisinde verilerek patoloji ünitesinin bulunduğu binaya götürülmesi istenmektedir. Bu iddia ilimizde faaliyet yürüten kimi, görsel ve yazılı basın organlarınca da gündeme gelmiştir. Ayrıca Sağlık Sendikaları da bu duruma yaptıkları açıklamaların da tepkilerini ortaya koymuşlardır." Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konularına dikkat çekti.
BU BAĞLAMDA;
1- Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Ameliyathane ile Patoloji ünitesinin ayrı binalarda olduğu iddiası doğrumudur? Doğru ise her iki bölümün ayrı binalarda olma nedenleri nelerdir?
2- Ameliyathanede yapılan ameliyatlar sonucu hastadan alınan parça hangi yolla Patoloji ünitesine götürülmektedir?
3- Parçanın saklanması ve taşınması uygun koşullarda yapılmakta mıdır?
4- Ameliyatlarda hastadan alınan parçanın hasta yakınlarına kantinde satılan kaplar içerisinde verilerek kendi imkânlarıyla Patoloji Ünitesine gönderildiği iddiaları doğrumudur? Taşıma işleminin sağlık çalışanlarınca yapılması gerekirken hasta yakınlarına yaptırılması ne gibi sağlık problemlerinin yaşanmasına sebep verir?
5- Bu uygulama sağlık açısından risk teşkil ediyor ise bu işte sorumluluğu olanlar hakkında herhangi bir soruşturma olacak mıdır?
6- Bu yaşanan uygulamalardan bakanlığınızın bilgisi var mıdır? Şayet var ise bugüne kadar herhangi bir girişimi olmuş mudur?
YENİURFA