Berferat üyeleri dernek binasında buluştu

Arap Kantara, Lidar, Cimcime, Şarkan, köylerinden ve Fırat havzası üzerinde su altında kalan köylülerin oluşturduğu Berferat Köylüleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma derneği üyeleri
Piazza AVM karşısında, Emmoş Bucak petrol ofisi yanındaki dernek binasında Başkan Hasan Topal öncülüğünde bir araya gelerek, Mustafa Pakır tarafından iş büyütme ve çeşitli meslek dalları hakkında bilgi verildi.
Dernek binasında bir konuşma yapan, Berferat Köylüleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emekli kıdemli Başçavuş Hasan Topal şunları söyledi: "Derneğimizin periyodik toplantılarından bir tanesinde daha bir araya geldik, Bizim amacımız Şanlıurfa'da farklı bir dernek sistemini bir araya getirmek, bu kapsamda Urfa'da çeşitli etkinliklerde bulunmak, aramızdaki birlik ve beraberlik duygusunu geliştirmek ve pekiştirmek amaçlarımızdan birisidir.
Bugünkü yapılan toplantıda sigortacılık, kobi, destekleme, hibe, iş kurma ve işini büyütme konusunda Mustafa Pakır hocamız tarafından üyelerimize bilgiler verildi. Emekli bir asker olan Mustafa Aslan hocamızda birlik ve beraberlik konusunda dernek üyelerimize bilgiler verdi. Mustafa hoca derneğimizde her gün üyelerimize dini sohbetler gerçekleştirmekte dinlemek isteyenler gidip dinleyebilirler. Berferat Derneği olarak, İlerleyen günlerde daha çok sosyal amaçlı faaliyetlerde bulunacağız, çeşitli etkinlikler tertip edeceğiz,. Tabi bu hedeflere ulaşmak için birlik ve beraberlik içersinde olmamız gerekmektedir. Ben yönetim kurulu adına bu duygunun bizde mevcut olduğunu biliyorum. Gün geçtikçe daha çok büyüyoruz ve üye sayımız artıyor. Biz Şanlıurfa'da farklı bir dernek olacağız, tabela derneği olmayacağız." Dedi.

MEHMET ER